Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu: În acest moment nu discutăm de carantină în București. Școlile nu se închid

Florin Cîțu: În acest moment nu discutăm de carantină în București. Școlile nu se închid

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marți, că încă nu se ia în considerarea instituirea carantinei zonale pentru Minicipiul București și că va purta discuții cu ministerul Sănătății înainte de a se lua orice decizie care să afecteze viețile bucureștenilor.

Florin Cîțu: În acest moment nu discutăm de carantină în București. Școlile nu se închid
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    23 Mar 2021   •   12:42

"Le spun bucureștenilor să ignore scenariile și să aștepte decizia." a spus Cîțu într-o conferință de presă susținută marți, după ce a participat la bilanțul ministerului de Interne.

"Această cifra reprezintă una dintre informatiile pe care le luăm în calcul atunci când discutăm carantinarea sau nu a unei localități. Niciodată nu s-a carantinat doar la 6 la mie. Sunt și alte informații pe care le luăm în calcul.

Trebuie să discutăm și cu alți specialiști. Și cu specialiști din domeniul economic, să vedem care sunt implicațiile. În acest moment nu discutăm de carantină. La 6 la mie începem să ne uităm ce se întâmplă." 

Premierul Cîțu: Nu este o opțiune carantina totală. Nu luăm acest lucru în calcul

"După ce discutăm cu ministerul Sănătății ne uităm și la celelalte informații, cu implicații pentru toți cetățenii Bucureștiului, nu doar pe partea de sănătate.

Nu se închid școlile. Școlile rămân în continuare. Știți foarte bine că nici la Timișoara nu s-au închis școlile.

Avem măsuri care, dacă ar fi fost respectate, nu am fi ajuns astăzi aici. Am putea să oprim singuri această pandemie daca respectăm regulile pe care le avem în vigoare. Aceleași reguli le-am avut în decembrie și rata a scăzut."

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu școlile
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close