Antena 3 CNN Politică Fostul comisar european Leonard Orban, numit de Băsescu consilier prezidenţial

Fostul comisar european Leonard Orban, numit de Băsescu consilier prezidenţial

Fostul comisar european Leonard Orban, numit de Băsescu consilier prezidenţial
Sursa foto: Leonard Orban
08 Mar 2010   •   11:41

Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat, luni, pe fostul comisar european Leonard Orban în funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de afaceri europene în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

"Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat luni, 8 martie a.c., Decretul pentru numirea domnului Leonard Orban în funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de afaceri europene în cadrul Administraţiei Prezidenţiale", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

La mijlocul lunii ianuarie, Leonard Orban declara însă că nu este interesat să facă politică în România şi că nu exclude, în viitor, "o carieră europeană, având sediul la Bucureşti".

"Mă întorc în România, voi analiza diferitele propuneri pe care le am şi pe care o să le primesc şi în funcţie de ele, voi decide. Dar nu exclud, poate să fie o carieră europeană, având sediul la Bucureşti", a afirmat Leonard Orban, la final de mandat în Executivul UE.

Comisarul a subliniat că politica de acasă sau o funcţie politică nu-l interesează, preferând să activeze ca independent.

"Nu mă interesează o funcţie politică, prefer să îmi continui activitatea, ca o persoană independentă de opiniile partidelor politice. Pe de altă parte, bineînţeles că voi continua să fiu o persoană publică, voi dori să explic cât mai multe lucruri despre afacerile europene, despre modul în care funcţionează Uniunea Europeană, despre modul în care funcţionează diversele instituţii, ce se ascunde în spatele unor chestiuni care par foarte dificil de a fi înţelese şi de fapt lucrurile nu sunt chiar aşa", a explicat Orban.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: leonard orban
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close