Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: "Cifrele pandemiei au fost manipulate în funcție de evenimentele politice"

Gabriela Firea: "Cifrele pandemiei au fost manipulate în funcție de evenimentele politice"

Gabriela Firea a vorbit, la Antena 3, despre modul în care a fost gestionată pandemia. Fostul primar al Capitalei se declară revoltată pentru că propunerea înființării unei comisii de anchetă, pentru investigarea deceselor COVID-19, a fost respinsă în Parlament.

Gabriela Firea: "Cifrele pandemiei au fost manipulate în funcție de evenimentele politice"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    15 Mai 2021   •   23:17

"S-a întâmplat ceea ce, din păcate, se întâmplă în România de la debutul pandemiei. Informații extrem de importante au fost manipulate. (...) Sunt fardate în funcție de evenimentele politice. Când exista interesul să se anunțe niște măsuri ceva mai dure, populația era speriată cu cifre care nu aveau legătură cu realitate, că sunt foarte multe cazuri de îmbolnăviri, că sunt foarte multe decese, că spitalele sunt pline, ambulanțele stau la coadă să interneze bolnavi.

Cânt era interesul politic să se organizeze alegeri, să vină lumea la vot, să îi convingă pe români să iasă din casă, brusc și dintr-o dată situația medicală se ameliora (...) datorită măsurilor luate anterior.

O minciună gogonată și tot ce s-a întâmplat la noi în țară putea fi comparat cu datele fin Europa, din țările apropiate nouă și cu ochiul limpede se putea observa că la noi cifrele sunt manipulate.

Dacă vă aduceți aminte, anul trecut în mai, când am anunțat, ca primar general, că voi demara o testare extinsă, atât pentru a aflat anticorpii creați deja în rândul populației care trecuse prin boală și erau deja imunizate, precum și testarea de tip antigen, pentru a izola virusul, premierul Orban împreună cu toate autoritățile politice au oprit testarea de la Arena Națională, sub pretextul pueril că la Arena Națională nu se pot asigura condiții medicale pentru un amărât de test", a spus Gabriela Firea, la Antena 3.

Comisie de anchetă, propusă în Parlament

"Comisia pe care noi am propus-o (...) ar fi adus la lumină adevărul despre pandemie, ar fi avut și un alt rol, nu doar să aflăm ce s-a întâmplat până acum în țară, ci să redăm românilor încrederea în instituții, inclusiv în procesul de vaccinare.

Chiar dacă în acest moment se fac eforturi pentru a-i convinge pe români să se vaccineze, mai există și o categorie foarte mare, care nu se vaccinează, tocmai pentru că oamenii nu mai știu ce să creadă", a explicat Gabriela Firea.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close