Antena 3 CNN Politică Geoană vrea partid la tribunal la începutul lui 2012 şi grupuri parlamentare până în martie

Geoană vrea partid la tribunal la începutul lui 2012 şi grupuri parlamentare până în martie

Geoană vrea partid la tribunal la începutul lui 2012 şi grupuri parlamentare până în martie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    25 Noi 2011   •   19:35

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană are în plan constituirea unui partid care să fie înscris la Tribunal în prima parte a anului 2012, urmând ca până în martie să aibă grupuri parlamentare proprii, potrivit unor surse parlamentare citate de Mediafax.

Geoană vizează ca până în martie 2012, la noua formaţiune să adere 20-25 de parlamentari, deputaţi şi senatori, astfel încât să se constituie grupuri parlamentare proprii în condiţiile în care este necesar un număr de şapte senatori şi 12 deputaţi pentru constituirea acestora.

De asemenea, la noua formaţiune a lui Mircea Geoană este prevăzut să adere patru sau cinci preşedinţi de Consilii judeţene până în februarie-martie 2012, potrivit surselor menţionate.

Noul partid al lui Mircea Geoană va fi unul de centru. Conform aceloraşi surse, această formaţiune se va constitui într-o primă etapă într-o mişcare politică urmând ca în etapa a doua, respectiv în prima parte a anului 2012, să fie înscrisă la tribunal. În felul acesta, partidul ar putea participa cu candidaţi proprii la alegerile locale şi parlamentare din 2012.

Sursele menţionate au precizat că formaţiunea lui Geoană va avea un model de organizare diferit de cel al unui partid politic tradiţional, urmând ca la nivelul fiecărui judeţ să fie constituit un grup de iniţiativă care să se remarce prin acţiuni politice.

Mircea Geoană a fost revocat, miercuri, din funcţia de preşedinte al Senatului, după ce marţi a fost exclus din PSD în urma deciziei luate în CExN.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close