Antena 3 CNN Politică Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legile educaţiei şi salarizării unitare

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legile educaţiei şi salarizării unitare

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legile educaţiei şi salarizării unitare
Sursa foto: Foto: Intact Images
11 Oct 2010   •   20:34

Guvernul condus de Emil Boc îşi va asuma răspunderea ministerială pe Legea educaţiei şi pe cea a salarizării unice. Potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax, decizia a fost luată în cadrul întrunirii de luni a coaliţiei de guvernământ. Aceasta vine în urma consultărilor purtate între o parte din reprezentanţii formaţiunilor politice din Parlament şi preşedintele Traian Băsescu.

Conform surselor citate, Executivul va decide asumarea răspunderii pe Legea educaţiei în şedinţa de miercuri, după care vor fi urmate procedurile parlamentare. Aceeaşi procedură va fi urmată săptămâna viitoare, când Guvernul intenţionează să ia decizia angajării răspunderii pe proiectul legii salarizării unitare.

Şeful statului s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu delegaţii ale partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, care au răspuns invitaţiei de a participa la consultări pe temele anunţate. La întâlnire au participat delegaţii conduse de liderul PDL Emil Boc, preşedintele UDMR, Marko Bela, preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea şi liderul Grupului Minorităţilor Naţionale, Varujan Pambuccian.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, "agenda consultărilor s-a referit la bugetul pe anul 2011, Legea pensiilor, Legea educaţiei şi cea privind accelerarea soluţionării proceselor, precum şi la obiectivele asumate de România în urma adoptării Strategiei UE 2020".

La finalul consultărilor, premeirul Emil Boc a anunţat că "din perspectiva priorităţilor legislative, punctul nostru (n.r. PDL) de vedere a fost acela al urgentei adoptării actelor normative despre care am vorbit".

Coaliţia de guvernământ a avut programată o întrunire, luni seară, la ora 19:00, în care urma să se ia decizia cu privire la modalităţile şi formele de promovare şi de analiză în Guvern a celor menţionate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close