Antena 3 CNN Politică Guvernul va propune, în premieră, un proiect de buget multianual

Guvernul va propune, în premieră, un proiect de buget multianual

Guvernul va propune, în premieră, un proiect de buget multianual
24 Mai 2008   •   16:59

Guvernul va propune, în premieră, anul acesta, Parlamentului un proiect de buget multianual care să cuprindă proiecte ambiţioase de infrastructură, a declarat, sâmbătă, la Suceava, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian. Vosganian a spus că acest proiect de buget multianual va aduce în dezbaterea parlamentară o serie de proiecte, pe care guvernele care vor veni ulterior „vor trebui să le reia”, conferind astfel continuitate în implementarea unor programe importante, precum cele de infrastructură.

Ministrul Economiei şi Finanţelor a spus că are în vedere, printre altele, aeroporturile, şoselele rapide, autostrăzile şi infrastructura feroviară. Vosganian a precizat totodată că propunerea acestui buget multianual în acest moment nu reprezintă lipsă sau transfer de responsabilitate. El şi-a exprimat speranţa că viitorul guvern nu-şi va schimba culoarea politică, aşa încât va putea continua şi pune în practică ce a promis.

„Nu vom transfera responsabilităţi pentru că vom stabili şi resursele, iar resursele sunt stabilite în funcţie de realizările din aceşti ani”, a spus Vosganian. Ministrul a explicat faptul că Guvernul propune acest program bianual, deoarece 2008-2010 este al doilea ciclu al Strategiei Lisabona, pentru care au fost stabilite ţinte clare.

Vosganian a spus că acest program va cuprinde, pentru prima oară, o prognoză de creştere economică pentru fiecare judeţ, fiind implicate toate nivelurile administrative, pe termen lung.

Rompres

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close