Antena 3 CNN Politică Hrebenciuc, de la ezotericul flacării violete la dilema pontificală ?România, Grădina Maicii Domnului?

Hrebenciuc, de la ezotericul flacării violete la dilema pontificală ?România, Grădina Maicii Domnului?

Hrebenciuc, de la ezotericul flacării violete la dilema pontificală ?România, Grădina Maicii Domnului?
Sursa foto: Viorel Hrebenciuc
22 Dec 2009   •   17:32

Social-democratul Viorel Hrebenciuc pare mai aplecat spre misticism ca oricând. Dacă succesul lui Traian Băsescu în dezbaterea televizată cu Mircea Geoană a fost pusă de strategul PSD pe seama zilei de joi şi a semnificaţiei ezoterice a ?Flăcării violete?, deputatul PSD a dorit marţi, la audierea în comisii a ambasadorului Teodor Baconschi, ministrul desemnat la Externe, să afle ce părere are acesta despre afirmaţia Papei Ioan Paul al II-lea că România este Grădina Maicii Domnului. "Papa a făcut un compliment mariologic pur" a replicat în aceeaşi manieră Baconschi, pus să descifreze resorturile afirmaţiei Înaltului Pontif.
Curiozitatea lui Hrebenciuc a trecut de la aspectele ezoterice la problemele de ordin teologico-spiritual. La audierea lui Teodor Baconschi în cadrul comisiilor de politică externă, Hrebenciuc l-a întrebat pe ambasadorul propus pentru şefia Ministerului de Externe, ce a vrut să spună Papa Ioan Paul al II-lea cu afirmaţia că România este
Hrebenciuc "grădina Maicii Domnului".

Iniţial, Baconschi nu şi-a bătut capul cu această cerere care nu prea se potrivea agendei sau competenţei unui ministru de externe. Cum, Hrebenciuc insiata să primească un răspuns, ambasadorul l-a luat peste pcior pe parlamentarul social-democrat, oferindu-i un răspuns pe măsura dorinţei acestuia de iluminare.
"Întrucât s-a evocat cu atâta largheţe un referenţial ezoteric supranatural mistic paranormal, sincer, cred că Papa ne-a făcut un compliment mariologic pur şi simplu, ştiind că creştinismul răsăritean are o evlavie particulară pentru Maica Domnului. A făcut un elogiu României în acest fel", a conchis Baconschi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close