Antena 3 CNN Politică Hrebenciuc şi Toma, realeşi în fruntea grupurilor parlamentare ale PSD

Hrebenciuc şi Toma, realeşi în fruntea grupurilor parlamentare ale PSD

Hrebenciuc şi Toma, realeşi în fruntea grupurilor parlamentare ale PSD
Sursa foto: hrebenciuc
01 Feb 2010   •   16:16

Viorel Hrebenciuc a fost reales luni în fruntea grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor cu 59 de voturi la 43 împotrivă, susţin surse parlamentare. La nivelul Senatului, omologul său, Ion Toma nu a avut nici un fel de emoţii, fiind reales în unanimitate în funcţia de lider al grupului parlamentar PSD din Senat, împreună cu întreaga echipă care a condus grupul senatorial şi în sesiunea precedentă, susţin surse social-democrate.

Dacă la Senat, alegerile interne au decurs fără incidente, la Cameră, realegerea lui Hrebenciuc a fost presărată de diverse tactici: SMS-iuri care atacau credibilitatea liderului PSD, deputatul Nicu Bănicioiu, informaţii privind o posibilă retragere a contracandidatului său, Ioan Munteanu, zvonuri privind jocul dublu al unor colegi deputaţi.

La final, Hrebenciuc a declarat că şi-a greşit propriul prognostic doar cu un singur vot, el estimând că va primi 60 de voturi. "Am greşit cu un vot", a arătat el.

Întrebat cine nu l-a votat sau l-a trădat, Hrebenciuc a răspuns: "Nu pot să ştiu, nu am cum să ştiu. Nu este vorba de trădare aici. Sunt convins că unii din cei pe care am contat nu m-au votat, în timp ce alţii m-au votat".

Succesul lui Hrebenciuc oferă şi un suport moral pentru aripa Geoană în perspectiva viitorului Congres. Totuşi, acesta a obţinut confirmarea cu mult mai puţine voturi decât în primăvara anului trecut când rivalul său de atunci, Eugen Nicolicea a cumulat doar 29 de voturi pentru, faţă de 78 cât a adunat actualul lider de grup. Surse parlamentare social-democrate ne-au declarat însă că testul la care a fost supus Hrebenciuc de către Munteanu se vrea mai mult o avanpremieră la ceea ce ar putea urma după Congres. În cazul în care actuala conducere PSD va fi debarcată la Congres, adversarii lui Hrebenciuc nu exclud o nouă tentativă de înlăturare a acestuia din fruntea deputaţilor PSD la începutul sesiunii legislative din toamnă.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Viorel Hrebenciuc
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close