Antena 3 CNN Politică Ilie Sârbu, în atenţia ANI şi DNA pentru modul cum a cumpărat o casă în centrul Capitalei, în 2003

Ilie Sârbu, în atenţia ANI şi DNA pentru modul cum a cumpărat o casă în centrul Capitalei, în 2003

Ilie Sârbu, în atenţia ANI şi DNA pentru modul cum a cumpărat o casă în centrul Capitalei, în 2003
Sursa foto: ilie sarbu
14 Iul 2009   •   03:45

Un alt ministru se află în atenţia direcţiilor anticorupţie. Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, este cercetat de Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie. Cele două instituţii s-au arătat interesate de modul cum, în anul 2003 când era tot ministru al Agriculturii în guvernul Năstase, acesta a cumpărat o vilă în centrull Capitalei. Proprietatea a trecut din patrimoniul RAAPPS în cel al unui ONG ? Fundaţia România, pentru ca, o zi mai târziu, să fie cumpărată de soţii Ilie şi Mariana Sârbu.
Ministrul s-a mai aflat în atenţia oficialilor pentru această afacere, dar ancheta nu s-a finalizat, scrie Gardianul.
Ilie Sârbu a precizat pentru publicaţia citată că nu a fost înştiinţat de cele două instituţii că s-ar afla în centrul unor cercetări.
?Ceea ce pot să vă spun este că eu în acest caz nu sunt decât un cumpărător de bună-credinţă, iar acest statut ar trebui să fie recunoscut în orice instanţă. De fapt, eu nici nu am ştiut de unde cumpăr acest imobil. Cel mult pot să fiu citat doar ca martor. Ulterior cumpărării am aflat că, de fapt, fundaţia a făcut cu mine o adevărată afacere pentru că imobilul a fost cumpărat de la stat cu 150 de mii de euro, iar mie mi-au văndut-o cu 200 de mii de euro?, a conchis Ilie Sârbu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close