Antena 3 CNN Politică Ilie Sârbu: Noua majoritate PSD-PNL-UDMR ar putea semna un protocol după primul tur prezidenţial

Ilie Sârbu: Noua majoritate PSD-PNL-UDMR ar putea semna un protocol după primul tur prezidenţial

Ilie Sârbu: Noua majoritate PSD-PNL-UDMR ar putea semna un protocol după primul tur prezidenţial
Sursa foto: Ilie Sârbu
08 Oct 2009   •   15:57

Liderul PSD Timiş, Ilie Sârbu, fostul ministru al Agriculturii, a prognozat, joi, o posibilă oficializare a noi majorităţi parlamentare, formată din PSD, PNL şi UDMR, printr-un protocol care ar putea fi semnat după primul tur al alegerilor prezidenţiale. Oficial, niciuna dintre cele trei formaţiuni nu a recunoscut existenţa unor negocieri în vederea colaborării la nivel parlamentar şi post alegeri prezidenţiale.
Sârbu s-a referit iniţial la moţiunea de cenzură depusă de PNL şi UDMR, apreciind că acest demers va beneficia de adoptarea sa de către Parlament cu susţinerea voturilor PSD. Cele trei partide întrunesc 281 de voturi, în condiţiile în care pentru trecerea unei moţuuni de cenzură sunt necesare 236 de voturi.
"Începând de ieri (miercuri - n.r.) funcţionează o nouă majoritate. (...) Marţi, moţiunea de cenzură pe care au depus-o colegii noştri de la PNL şi UDMR va trece, o votează şi PSD şi după aceea vom vedea. Ceea ce domnu' Băsescu a semănat, acum se culege", a afirmat Sârbu.
În viziunea ostului ministru al Agriculturii, cele trei partide alcătuiesc deja o majoritate în Parlament, însă un protocol va fi semnat "probabil" după turul întâi al alegerilor prezidenţiale.
"E făcută deja publică (noua majoritate - n.r.). Sigur, nu avem un protocol încheiat. Probabil acesta va fi încheiat după turul întâi. Dar ea funcţionează şi asta e cel mai important", a precizat Sârbu.
El a precizat că există discuţii între PSD, PNL şi UDMR pentru nominalizarea unui guvern de tehnocraţi.
"E o discuţie la nivelul partidului nostru şi la nivelul Partidului Liberal, dar şi UDMR a acceptat ideea asta, să fie nominalizat un guvern din tehnocraţi care să administreze problemele curente ale ţării până la alegeri", a explicat Ilie Sârbu.
însă un prim test al funcţionării noii majorităţi parlamentare invocate de Ilie Sârbu va fi moţiunea de cenzură de marţi, iniţiată de PNL şi UDMR şi pentru care PSD şi-a anunţat oficial susţinerea.
Antean3.ro

×
Subiecte în articol: Ilie Sarbu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close