Antena 3 CNN Politică Iliescu: ?Asumarea răspunderii nu este a premierului Boc, ci a Coaliţiei de guvernare?

Iliescu: ?Asumarea răspunderii nu este a premierului Boc, ci a Coaliţiei de guvernare?

Iliescu: ?Asumarea răspunderii nu este a premierului Boc, ci a Coaliţiei de guvernare?
Sursa foto: Ion Iliescu
15 Sep 2009   •   12:50

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a criticat marţi decizia Guvernului Boc de asumare a răspunderii pe cele trei proiecte de lege, motivând că "asumarea răspunderii nu este a premierului Boc, ci a Coaliţiei de guvernare, adică a celor două partide".

"Mie nu-mi e deloc clar care este raţiunea acestei aventuri în care este forţat premierul să se lanseze din anumite capricii, pentru mine de neînteles", a spus Ion Iliescu.
Liderul social-democrat a sugerat că PSD ar cam fi fost lăsat deoparte în decizia guvernului de a-şi asuma răspunderea pe cele trei pachete legislative.
"În cadrul unui guvern de Coaliţie, asumarea răspunderii nu este a premierului, ci este a Coaliţiei de guvernare. Asupra acestor chestiuni a rămas să se lămurească poziţia publică pe care o va exprima PSD şi inclusiv a parlamentarilor proprii", a declarat Ion Iliescu venit la şedinţa Biroului permanent a PSD unde se va decide poziţia partidului faţă de asumarea de astăzi din plenul reunit al camerelor Parlamentului.

Iliescu s-a arătat nemulţumit de faptul că nici măcar miniştrii PSD, "habar nu aveau", nu cunoşteau marţi dimineaţă, forma finală a celor trei legi pentru care Guvernul intenţionează să îşi asume răspunderea în cursul după-amiezii.

"Când să le vezi? Am înţeles că premierul a stat azi-noapte şase ore şi a mai lucrat pe nişte texte. Păi se poate să nu cunoască acest lucru coaliţia, care şi-a asumat responsabilitatea aceasta?"a mai spus preşedintele de onoare al PSD.

Preşedintele de onoare al PSD a precizat, înainte să plece de la sediul partidului, că nu a recomandat parlamentarilor partidului dacă să participe sau nu la şedinţele Parlamentului de marţi după-amiază când Guvernul îşi va asuma răspunderea. "A rămas ca ei (membrii BPN ? n.r.) să discute, să lămurească poziţia publică pe care o vom exprima", s-a spălat pe mâini Iliescu.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu asumare guvern coalitie
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close