Antena 3 CNN Politică Iliescu şi Năstase toarnă PSD cenuşă în cap: Am susţinut cota unică din comoditate birocratică

Iliescu şi Năstase toarnă PSD cenuşă în cap: Am susţinut cota unică din comoditate birocratică

Iliescu şi Năstase toarnă PSD cenuşă în cap: Am susţinut cota unică din comoditate birocratică
Sursa foto: Adrian Nãstase, Ion Iliescu
22 Ian 2010   •   12:53

Fostul premier Adrian Năstase şi preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu au recunoscut că partidul a greşit atunci când a susţinut introducerea cotei unice. Ei au propus ca PSD să repare această greşeală prin promovarea şi acordarea de sprijin pentru adoptarea unui impozit diferenţiat.
Năstase a apreciat că PSD a acceptat prea uşor cota unică, pentru a a asigura doar o "comoditate birocratică", în condiţiile în care trecerea la cota diferenţiată de impozitare ar fi presupus dificultăţi de aplicare.

?Cred că este nevoie de o politică fiscală diferenţiată. Am acceptat cota unică dintr-o comoditate birocratică. În loc să schimbăm mecanismele birocratice, am acceptat compromisuri care au accentuat şi mai mult gradul de polarizare socială. PSD va trebui să construiască un ascensor social mult mobil, având în centru munca şi încurajarea iniţiativei. PSD ar trebui să susţină că noi dorim economie de piaţă, dar nu o societate de piaţă. Ar trebui să spunem mai clar că pentru noi că munca trece înaintea capitalului, statul înaintea pieţei, iar societatea înaintea individului?, a afirmat preşedintele Consiliului Naţional al PSD, prezent la o dezbatere organizată de Institutul Social Democrat.
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu i-a împărtăşit punctul de vedere în această problemă. ?Constatăm anumite cedări pe planul ideologic: cota unică este o măsură eminamente de dreapta. Ea nu se foloseşte în Europa. Nu a făcut decât să crească diferenţele din societatea românească?, a susţinut Iliescu.
Fostul premier PSD a mai spus că redefinirea doctrinară a partidului ar trebui să ţină seama de o viziune strategică, nu doar de obiective tactice.
"O viziune strategică ar crea un partid care să nu mai intre la guvernare în orice condiţii, să stea o săptămână şi apoi să intre iar în opoziţie", a mai afirmat Năstase.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close