Antena 3 CNN Politică În plin scandal privind poluarea din Capitală, ministrul Mediului o demite pe şefa Gărzii de Mediu

În plin scandal privind poluarea din Capitală, ministrul Mediului o demite pe şefa Gărzii de Mediu

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a anunţat pe pagina personală de Facebook, că va transmite Guvernului propunerea de încetare a calităţii de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) a Gabrielei Dorojan.

În plin scandal privind poluarea din Capitală, ministrul Mediului o demite pe şefa Gărzii de Mediu
Sursa foto: Foto: Costel Alexe/ Facebook
10 Ian 2020   •   09:12

"În urma discuţiilor avute în ultima perioadă cu doamna comisar general, Gabriela Dorojan, am convenit de comun acord că este oportună încetarea calităţii de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu, propunere ce va fi avansată către Guvernul României", a scris Alexe.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a adăugat că a solicitat Comisariatului Naţional al GNM Planul de acţiuni de monitorizare şi control pe care instituţia le-a dispus în perioada 2014 - 2019 pentru trei aglomerări urbane, respectiv Braşov, Bucureşti şi Iaşi.

"Având în vedere prevederile legale privind organizarea şi funcţionarea Gărzii Naţionale de Mediu, prin care Comisariatul General îndrumă şi controlează activitatea tuturor comisariatelor judeţene şi desfăşoară acţiuni operative pe întreg teritoriul ţării, elaborează şi asigură realizarea strategiei de inspecţie şi control pentru GNM (...) am solicitat în această dimineaţă Comisariatului Naţional al Gărzii de Mediu să îmi pună la dispoziţie planul de acţiuni de monitorizare şi control pe care Garda Naţională de Mediu le-a dispus în perioada 2014-2019 pentru trei aglomerări urbane - Braşov, Bucureşti şi Iaşi, precum şi raportul detaliat privind gradul de implementare al măsurilor prevăzute în cele trei planuri de calitate a aerului. Vreau să îi asigur pe toţi românii, indiferent de judeţul în care locuiesc, că atât timp cât voi fi în funcţia de ministrul al Mediului, Apelor şi Pădurilor, vor avea în mine un aliat şi îmi voi desfăşura activitatea cu bună credinţă, în interes public, transparent şi fără jumătăţi de măsură! Reducerea poluării, îmbunătăţirea calităţii aerului şi creşterea calităţii vieţii rămân obiective fundamentele ale acestui mandat!", a precizat Costel Alexe.

Gabriela Dorojan a fost numită în funcţia de comisar general al GNM, cu rang de secretar de stat, la începutul lunii martie 2018, prin Decizia nr. 109/2018.

 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close