Antena 3 CNN Politică INCREDIBIL. Traian Băsescu - curat ca lacrima. A primit NUP pentru spălare de bani şi luare de mită

INCREDIBIL. Traian Băsescu - curat ca lacrima. A primit NUP pentru spălare de bani şi luare de mită

INCREDIBIL. Traian Băsescu - curat ca lacrima. A primit NUP pentru spălare de bani şi luare de mită
Sursa foto: Foto: Mediafax
27 Aug 2012   •   19:09
La 15 februarie 2012 Grupul de Investigaţii Politice, condus de Mugur Ciuvică, a formulat la Parchetul General (PICCJ) o sesizare penală împotriva lui Traian Băsescu, pe care l-a acuzat de spălare de bani şi luare de mită, în legătură cu o serie de afaceri imobiliare dubioase derulate cu vestitul asfaltator Costel Căşuneanu.

Concret, Grupul de Investigaţii Politice (GIP) a semnalat pe baza unor anchete de presă realizate în premieră de jurnalista Oana Stancu de la Antena 3 ( care a prezentat şi documente în cadrul emisiunii "Exces de putere") faptul că Traian Băsescu a cumpărat în anul 2000, în conditii super-avantajoase, la un preţ ireal de mic, un teren de 3708 m.p. în Bucureşti, Aleea Privighetorilor nr. 86.

Achiziţia s-a făcut simultan cu una similară, a unui teren învecinat, identic ca suprafaţă, dar cumpărat de prietenul lui Băsescu – afaceristul Costel Căşuneanu, care a platit pretul de 4,9 miliarde lei vechi, deşi Traian Băsescu pentru felia sa identica de teren a platit numai 1,48 miliarde lei vechi.

Urmarea afacerii: În 2002 Traian Băsescu şi-a vândut terenul numitei Gabriela Blaj (despre care se afirma că este cumnata lui Costel Căşuneanu) la preţul exorbitant de circa 12 miliarde lei vechi, în condiţiile în care boom-ul imobiliar nu se declanşase. Din profitul astfel obţinut, Băsescu şi-a cumpărat vila din şos. Bucureşti-Ploieşti pe care a donat-o fiicei sale mai mari, Ioana, după care, cum ştie o ţară întreagă, şi-a tras de la primărie casa din str. Mihăileanu, pe motiv ca n-avea casă unde sa stea!

Afacerile s-au petrecut în perioada cand Traian Băsescu era ministru al Transporturilor şi apoi primar general al Capitalei, unităţi cu care firmele afaceristului Căşuneanu – întâmplător - au avut nenumărate contracte pe bani publici, acesta devenind unul dintre miliardarii Romaniei. Pe baza problelor anexate sesizării, GIP a cerut trimiterea în judecată a lui Traian Băsescu pentru infracţiunile de spălare de bani şi luare de mită, scrie
luju.ro

Citeşte articolul integral aici.


×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close