Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor, anunțul momentului în politică. Ce se întâmplă cu UDMR

Kelemen Hunor, anunțul momentului în politică. Ce se întâmplă cu UDMR

Kelemen Hunor, anunțul momentului în politică. Ce se întâmplă cu UDMR
22 Apr 2017   •   14:59

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a caracterizat sâmbătă relaţia dintre Uniune şi ALDE drept "un parteneriat", iar pe Călin Popescu-Tăriceanu "un om al dialogului".

"Pentru un partid recent înfiinţat, de aproximativ un an, scorul obţinut la alegerile locale şi parlamentare a fost unul remarcabil. În ce priveşte relaţia dintre ALDE şi UDMR, aceasta poate fi caracterizată printr-un singur cuvânt: parteneriat. Călin Popescu-Tăriceanu a fost un om al dialogului, a fost alături de noi, atât în calitate de deputat, dar şi mai târziu când a deţinut funcţia de ministru şi nu în ultimul rând în calitate de premier. Domnia sa a fost un partener corect, a fost şi a rămas un om deschis care a înţeles problemele din societatea românească şi a căutat rezolvare, soluţii la aceste probleme. Indiferent unde ne-am aflat, la guvernare sau în opoziţie, acest parteneriat a rămas unul extrem de solid, pot să vă spun fără nicio exagerare. Între noi s-a creat o relaţie corectă, bazată pe sinceritate, având în vedere o viziune comună a modului de percepţie a libertăţii, democraţiei, statului de drept. (...) Deşi nu ne situăm în aceeaşi zonă politică, inclusiv în contextul european aparţinem unor familii politice diferite, valorile care ne leagă sunt mult mai importante decât aspectele care ne despart", a transmis liderul UDMR Congresului ALDE, printr-un mesaj video.

Totodată, Kelemen Hunor i-a transmis lui Călin Popescu-Tăriceanu să-şi păstreze stilul curajos şi direct de a face politică.

"După cum constatăm, în repetate rânduri, când există derapaje vizibile, derapaje profunde avem obligaţia şi responsabilitatea de a ne întoarce la drumul statului de drept. Această relaţie de parteneriat pe care am construit-o alături de Călin Popescu-Tăriceanu şi dumneavoastră, stimaţi membri, reprezintă şi pentru noi o valoare, reprezintă un etalon. (...) Vă doresc sincer (...) să vă păstraţi stilul curajos şi direct de a face politică. Această strategie care, de foarte multe ori, nu dă roade imediat, nu aduce creşterea popularităţii partidului, dar este extrem de importantă pentru a păstra, pentru a întări valorile fundamentale ale statului de drept. România, societatea românească au nevoie de valorile şi viziunile pe care ALDE le reprezintă", a adăugat Kelemen Hunor.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close