Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis PUNCTEAZĂ în războiul USL

Klaus Iohannis PUNCTEAZĂ în războiul USL

Klaus Iohannis PUNCTEAZĂ în războiul USL
Sursa foto: Foto:Agerpres
de M.Z.    |    20 Feb 2014   •   11:58
Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, propus de PNL pentru posturile de vicepremier şi ministru de Interne, a declarat, joi, că PNL nu va renunţa la această idee, în condiţiile în care toţi colegii săi de partid îl susţin, el precizând că aşteaptă luni un răspuns de la PSD.

De asemenea, Iohannis spune că partidul este pregătit oricând să intre în opoziţie, chiar dacă nu îşi doreşte.
 
"PNL nu are cum să renunţe pentru că aceste poziţii au fost întărite şi la ultima şedinţă a BPN", a spus Iohannis, joi, la Sibiu, întrebat dacă PNL este dispus să renunţe la posturile de vicepremier şi ministru de Interne.
 
Iohannis a mai spus că PNL, fiind unul dintre partidele mari din România şi cel mai important reprezentant al dreptei, "este pregătit oricând să preia guvernarea sau să intre în opoziţie dacă lucrurile vor evolua în această direcţie".
 
"Asta nu înseamnă că ne dorim să intrăm în opoziţie, nu ne dorim acest lucru şi am regreta dacă am ajunge în opoziţie, dar prin asta nu s-ar desfiinţa PNL şi nici nu ar intra în dificultate. Ar apărea o situaţie care ar trebui gestionată bine. S-a dovedit că un partid aflat la guvernare se erodează, iar un partid aflat în opoziţie se întăreşte", a declarat Iohannis, potrivit Mediafax.
 
El a mai spus că nu vrea să facă un scenariu privind intrarea PNL în opoziţie, atât timp cât "PNL încearcă, de fapt, să intre la guvernare".
 
"Suntem într-o criză, nu e o criză mare, nu se compară cu crizele care apar la vecinii noştri. PNL şi PSD nu se înţeleg asupra remanierii guvernamentale, suntem în plin proces de negociere, iar preşedintele PNL are mandat de negociere cu propuneri clare discutate în partid", a adăugat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă dacă se impun alegeri anticipate, Iohannis a spus că în România nu este "o criză politică generală, ci o criză de guvernare şi nu este cazul organizării alegerilor anticipate, fiind nevoie doar de rezolvarea crizei".
 
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus ieri că partidul pe care îl conduce "a cam fost dat afară de la guvernare", Ponta încercând să facă un guvern USD care să îl înlocuiască pe cel USL.

Antonescu, a declarat, marţi, după şedinţa Biroului Politic, că PNL a decis că îşi menţine propunerile pentru posturile de miniştri, inclusiv cea referitoare la postul de vicepremier pentru Klaus Iohannis, dorind, până la 15 iunie şi scăderea numărului de ministere.
 
Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat miercuri, la Antena 3, că a avut o convorbire telefonică cu Traian Băsescu, în care şeful statului i-a cerut stabilitate.

"Astăzi (miercuri - n.r.) pot să-i numesc pe toţi cei patru, dacă Antonescu este de acord. Pot să-i numesc în frunte cu Iohannis, că am văzut că am vreo problemă cu Iohannis. Nu am niciun fel de problemă, astăzi îl numesc, am mai propus de trei ori numirea lui şi de fiecare dată am fost refuzat. Mi-a spus că nu este de acord să fie numiţi în formula actuală a Guvernului, ci să mergem la restructurare în Parlament şi după aceea să-i numim, însă restructurarea poate fi făcută doar printr-un acord al celor patru partide, pentru că mergi în faţa grupurilor parlamentare, nu este o decizie doar a PNL sau doar a mea", a precizat Ponta.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close