Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis pune presiune pe PSD în scandalul taxei de solidaritate

Klaus Iohannis pune presiune pe PSD în scandalul taxei de solidaritate

Supraimpozitarea profitului obținut de OMV a devenit mărul discordie în coaliția de guvernare. Liberalii vor să pună presiune pe ministrul social-democrat al Finanțelor să urgenteze demersul pentru suprataxarea cu un miliard de euro a companiei austriece.

Klaus Iohannis pune presiune pe PSD în scandalul taxei de solidaritate
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Vasile Marcu    |    11 Feb 2023   •   17:35

Se anunță o ședință complicată a coaliția de guvernare, în condițiile în care președintele României a arătat cu degetul spre Ministerul de Finanțe că ar fi vinovat pentru faptul că OMV nu plătește această taxă de solidaritate, în condițiile în care toți ceilalți din economie plătesc această taxă.

Astfel în ședința coaliției, liberalii vor să pună presiune pe PSD și pe ministrul de Finanțe să vină cu un termen clar, concret, o dată până la care va fi modificată ordonanța de urgență, astfel încât OMV să plătească taxa de solidaritate, mai ales că este vorba despre o sumă impresionantă.

Vorbim de peste un miliard de euro pe ar trebui să plătească OMV doar din această taxă de solidaritate.

Ședința va avea loc la începutul săptămânii viitoare, iar liberalii acum sunt mult mai sigur pe ei, după ce și președintele României a ieșit și a spus foarte clar că Ministerul de Finanțe era dator să vină cu un act normativ foarte clar, care să nu aibă dubii și nu s-a întâmplat acest lucru.

Citeşte şi: Studiile care arată că OMV trebuie să plătească taxa de solidaritate. Rareş Bogdan: "Trebuie să plătească"

×
Subiecte în articol: PNL taxa de solidaritate OMV
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close