Antena 3 CNN Politică Lansarea Ford: Geoană, lăsat pe tuşă, Băsescu "galant" cu Tăriceanu în locul în care, acum un an, îl critica

Lansarea Ford: Geoană, lăsat pe tuşă, Băsescu "galant" cu Tăriceanu în locul în care, acum un an, îl critica

Lansarea Ford: Geoană, lăsat pe tuşă, Băsescu "galant" cu Tăriceanu în locul în care, acum un an, îl critica
Sursa foto: tariceanu
08 Sep 2009   •   13:25

La vânzare se certau, la producţie se felicită!

La prezentarea oficială a primului autoturism Ford, produs la Craiova, a luat parte, alături de preşedintele Traian Băsescu, şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

Asta după ce, la semnarea contractului de cumpărare a Automobile Craiova de către Ford, cei doi au avut un schimb dur de replici, în faţa a peste 150 de angajaţi ai companiei.

Contractul Ford, marcat de dispute Băsescu-Tăriceanu pe taxa auto

Mărul discordiei a fost atunci taxa auto. ?Îi mulţumesc domnului Băsescu că, în final, a înţeles de ce este utilă taxa auto, taxă auto care e destinată să ajute industria de automobile să se dezvolte şi ne ajută să nu facem din România un talcioc de maşini second-hand?, a afirmat atunci premierul.

Imediat a venit replica preşedintelui.?E foarte greu să nu răspunzi. Îmi propusesem să vin aici într-o notă amicală şi inteligentă. Eu nu am avut impresia că taxa auto a protejat vreo maşină Ford, dar deocamdată Citroen este puternic protejată? a spus Băesecu.

Schimbul de replici a continuat, în faţa unei audienţe mute de uimire. Ulterior preşedintele Consiliului Judeţean Dolj le-a cerut scuze reprezentanţilor Ford pentru ?circul? la care au asistat.

Marţi însă, cei doi au îngropat securea războiului şi s-au fotografiat împreună cu primul Ford produs la Craiova. Preşedintele Băsescu a ţinut să menţioneze că "în povestea de succes" care este investiţia Ford în România, toate instituţiile statului au lucrat pentru a oferi cele mai bune condiţii. El a mulţumit chiar guvernului Tăriceanu pentru "flexibilitatea de care a dat dovadă" pentru semnarea contractului.

Geoană, "cenzurat" şi uitat lângă scenă

Dacă Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu au refăcut poza victoriei din 2004, preşedintele PSD, Mircea Geoană, prezent şi el la ceremonie, a fost lăsat să-şi rumege nemulţumirea înafara luminii reflectoarelor, într-o deplină ignorare din partea şefului statului. În timp ce Băsescu îi strângea mâna şi îi zâmbea fostului premier, liderul social-democrat s -a văzut silit să împărtăşească compania ziariştilor cărora li s-a plâns că este cenzurat de oamenii preşedintelui.

"Aşa s-a solicitat de la Preşedinţie, ca să nu vorbească nimeni, în afară de Traian Băsescu. Eu stau printre oameni şi muncitori şi e mai bine să vorbesc cu ei", a declarat Mircea Geoană, citat de Mediafax.

De altă părere a fost însă fostul prim-ministru liberal, suprins plăcut de atitudinea preşedintelui României, care a preferat să-l cheme pe scenă la poza de grup ca să-i recunoască meritele pentru încheierea contractului cu Ford în timpul fostei guvernări.

"A fost galant, îl apreciez", a comentat Tăriceanu, după festivitate, referindu-se la şeful statului. Întrebat de jurnalişti de ce nu a luat cuvântul pe scenă, fostul premier a replicat că nu l-a invitat nimeni.

TRAIAN BĂSESCU ÎI MULŢUMEŞTE GUVERNULUI TĂRICEANU



CONTRE BĂSESCU - TĂRICEANU LA SEMNAREA CONTRACTULUI FORD


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Tariceanu Traian Băsescu Ford
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close