Antena 3 CNN Politică Lazăr Comănescu a anunţat schimbări în Ministerul Afacerilor Externe

Lazăr Comănescu a anunţat schimbări în Ministerul Afacerilor Externe

Lazăr Comănescu a anunţat schimbări în Ministerul Afacerilor Externe
22 Mai 2008   •   12:57

Joi, într-o conferinţă de presă, Lazăr Comănescu, ministrul Afacerilor Externe, a anunţat că l-a propus pe Victor Micula pentru funcţia de secretar general al MAE. Micula, secretar de stat în MAE pentru organizarea summit-ului NATO, are 42 de ani şi a intrat în MAE în 1996. Conform organigramei MAE, Micula va fi subordonat direct ministrului şi va avea în subordine Direcţia Generală Afaceri Consulare şi Direcţia Generală Afaceri Juridice.

Comănescu a mai anunţat joi şi numirea ca purtător de cuvânt al MAE a lui Cosmin Boiangiu, în vârstă de 38 de ani, diplomat de carieră, în locul lui Ilie Bănică.

Totodată, ministrul Afacerilor Externe a anunţat că au fost declanşate procedurile pentru rechemarea în ţară a ambasadorului român la Varşovia, Gabriel Constantin Bârtaş. Acesta a fost sancţionat disciplinar de MAE în cazul Crulic, cu diminuarea drepturilor salariale, pentru neîndeplinirea corespunzătoare a obligaţiilor de serviciu privind organizarea, conducerea şi controlarea activităţii consulare şi de secretariat din ambasadă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close