Antena 3 CNN Politică Liderul PSD, părăsit şi de Duvăz: Geoană să-şi asume eşecurile şi să se lase judecat de partid

Liderul PSD, părăsit şi de Duvăz: Geoană să-şi asume eşecurile şi să se lase judecat de partid

Liderul PSD, părăsit şi de Duvăz: Geoană să-şi asume eşecurile şi să se lase judecat de partid
Sursa foto: Bogdan Niculescu Duvãz
22 Ian 2010   •   14:45

Purtătorul de cuvânt al partidului, Bogdan Niculescu Duvăz pare a fi părăsit barca actualului lider PSD, Mircea Geoană. După ce joi fostul ministru al Muncii, Marian Sârbu a lansat o serie de aprecieri critice la adresa lui Geoană, dar şi a lui Ion Iliescu, astăzi Duvăz a susţinut că preşedintele PSD trebuie "să se lase judecat" de partid pentru eşecurile electorale suferite în timpul mandatului său de lider al partidului.

"Sincer vă spun, eu cred că Mircea Geoană va trebui să-şi asume o serie de lucruri, deoarece campania la prezidenţiale a fost în primul rând o campanie individuală. Şi lăsând la o parte factorii exteriori şi externi - şi noi uităm prea uşor ceea ce am invocat şi eu cred în continuare şi anume manipularea şi chiar fraudarea alegerilor, în momentul alegerilor prezidenţiale din turul doi - există o dimensiune personală, pe care domnul Mircea Geoană trebuie să şi-o asume şi cred că ar fi fost bine să o facă mai clar şi mai limpede până acum", a declarat Duvăz la RFI.

El i-a reproşat lui Geoană faptul că nu şi-a asumat pierderea atâtor tururi de scrutin, preferând să arunce responsabilitatea pe seama unor factori externi.
"În mod firesc şi responsabil, nu poţi să spui doar 'din exterior mi s-au întâmplat tot felul de lucruri, iar eu am făcut un parcurs solid şi corect' şi trebuie să-ţi asumi o sumă de realităţi şi să spui 'fraţilor, ăsta sunt, am venit în faţa voastră, vă cer să mă judecaţi într-un fel şi să credeţi dacă putem merge mai departe împreună sau nu'. Asta este o atitudine serioasa şi responsabilă", a apreciat Duvăz, care i-a recomandat lui Geoană să se lase judecat de partid.

Bogdan Niculescu Duvăz s-a pronunţat pentru o reaşezare ideologicaă a PSD, pentru că o singură persoana, viitorul preşedinte de după Congres, nu poate face minuni.

"Cred că fiecare dintre cei care am avut o voce în PSD, avem răspunderea să facem propuneri solide şi concrete şi din asta să iasă ceva, că până la urmă nu omul providenţial, nu Geoană sau Năstase sau nu ştiu cine va rezolva problema, ci o nouă aşezare în plan ideologic, în planul ofertei politice şi în planul organizării statutului", a remarcat purtătorul de cuvant al PSD.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană PSD asumare
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close