Antena 3 CNN Politică Liderul senatorilor PNL: Laszlo Tokes este “un simbol sulfuros al Revoluţiei din 1989”. Nu pierde nici o ocazie pentru a defăima România

Liderul senatorilor PNL: Laszlo Tokes este “un simbol sulfuros al Revoluţiei din 1989”. Nu pierde nici o ocazie pentru a defăima România

Liderul senatorilor PNL: Laszlo Tokes este “un simbol sulfuros al Revoluţiei din 1989”. Nu pierde nici o ocazie pentru a defăima România
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Feb 2013   •   11:32
Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, l-a atacat dur, în plenul Senatului, pe Laszlo Tokes, numindu-l "simbol sulfuros al Revoluţiei din 1989". Haşotti a mai spus că Laszlo Tokes s-a amestecat cu voluptate în "gulaşul de circumstanţă" al "războiului steagului".

"Nu pun gaz pe foc, în schimb mi-aş fi dorit să am calităţile unui pompier de serviciu pentru a domoli flăcările aţâţate în contextul aşa-zisului război al steagului. Tokes Laszlo s-a amestecat cu voluptate în această ciorbă, sau dacă preferaţi, în acest gulaş de circumstanţă", a spus liberalul, citat de Mediafax.

Haşotti a mai precizat că Laszlo Tokes a ameninţat voalat prin recentele sale declaraţii cu un nou "martie negru", aluzie la tragedia din primăvara anului 1990 de la Târgu Mureş.

"Personal, am vaga bănuială că tare îşi doreşte europarlamentarul să vadă România din nou aruncată în acele zile de groază", a declarat Puiu Haşotti.

În plus, el a susţinut că "acest simbol sulfuros al Revoluţiei din 1989 este din nou propagandistul dezlănţuit al visatei autonomii teritoriale pe criterii etnice a maghiarilor din aşa-zisul Ţinut Secuiesc".

De asemenea, Haşotti a acuzat PDL şi pe preşedintele Traian Băsescu că au sprijinit ascensiunea lui Tokes.

"În acest context politic, am acuzat, acuz şi voi acuza Partidul Democrat şi pe Traian Băsescu că acest Laszlo Tokes a ajuns vicepreşedinte al Parlamentului European cu sprijinul direct şi nemijlocit al PDL şi al lui Traian Băsescu. Mai mult decât atât, a fost decorat de preşedintele Băsescu", a subliniat liderul senatorilor liberali.

Tot în plenul Senatului, Haşotti a mai spus că Laszlo Tokes nu pierde nici o ocazie pentru a defăima poporul român şi România.

Joi, europarlamentarul Laszlo Tokes a susţinut că Guvernul Ponta "copiază campania rasistă şi antimaghiară" pe care "a derulat-o regimul Iliescu" în 1990 şi că premierul cântă "un imn al urii, după partitura unora ca Iliescu şi Dan Voiculescu", el somându-l pe Ponta "să pună capăt campaniei xenofobe".




 

 

×
Subiecte în articol: Laszlo Tokes Puiu Hasotti europarlamentar
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close