Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, despre cine va fi propunerea coaliției pentru funcția de ministru al Justiției

Liviu Dragnea, despre cine va fi propunerea coaliției pentru funcția de ministru al Justiției

Liviu Dragnea, despre cine va fi propunerea coaliției pentru funcția de ministru al Justiției
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Feb 2017   •   18:27

Viitorul ministru al Justiţiei va fi propus de premierul Grindeanu, iar cea mai bună soluţie ar fi un om "care să aibă capacitatea şi ştiinţa de a purta dezbateri cu asociaţiile magistraţilor, dar şi cu instituţiile internaţionale", a declarat marţi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"N-am convocat Comitetul Executiv Naţional. Acest ministru al Justiţiei va fi propus de premier, sigur că va fi propus coaliţiei care susţine acest Guvern şi ulterior preşedintelui. Va fi o propunere a premierului, aşa funcţionează lucrurile. Fiind un Guvern politic, la un moment dat, şi Parlamentul trebuie să aprobe, implicit partidele", a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă propunerea vine din interiorul PSD către premier, Dragnea a spus: "Se poate şi, şi".

"Dar am discutat cu premierul şi propunerea trebuie să fie de la dumnealui", a adăugat el.

Preşedintele PSD a menţionat că premierul nu a dat nicio propunere până acum şi a arătat că reuniunea CExN al PSD va avea loc "zilele următoare", cel mai probabil săptămâna viitoare.

"Cea mai bună soluţie este un om care să aibă capacitatea şi ştiinţa de a putea genera, purta dezbateri atât cu asociaţiile magistraţilor din România, cât şi cu instituţii internaţionale - Consiliul Europei, Comisia de la Veneţia, barouri de avocaţi, comisiile din Parlament, în aşa fel încât să fie o dezbatere în care să se discute nu numai deciziile CCR pe Codul penal, ci toată legislaţia din domeniul Justiţiei", a explicat liderul PSD.

Liviu Dragnea a reafirmat că relaţia sa cu premierul Grindeanu este una foarte bună. "Vorbim în fiecare zi. (...) Am discutat cu premierul astăzi, văd şi eu la televizor, şi nu suntem copii, şi înţelegem şi cu marea ruptură din PSD, care nu există, şi cu marea ruptură dintre mine şi Guvern. Am ajuns la concluzia că de două trei ori pe săptămână trebuie să ieşim public, să ne vadă lumea împreună. Nu e nicio ruptură", a susţinut el.

Întrebat dacă la Comitetul Executiv va propune excluderea din PSD a primarului de Iaşi, Mihai Chirică, Dragnea a spus: "Eu nu vreau să pun această problemă".

Preşedintele PSD a negat şi informaţiile apărute în spaţiul public privind o remaniere: "Eu nu am auzit asta, nici la noi în partid, nici la Guvern".

Întrebat ce a discutat zilele trecute la o întâlnire cu Victor Ponta, Liviu Dragnea a spus: "Câte-n lună şi-n stele! Ca doi prieteni vechi!". "Victor Ponta nu este în afara partidului, ca să merg cu oferte la el. Eu nu merg la piaţă, cu oferte pe tarabă către colegii de partid. Categoric, nu. (...) Este un partid unit şi coerent. Că se încearcă să se inducă ideea că avem o problemă în partid, asta se pare că a generat şi decizia organizaţiilor judeţene care au simţit nevoia să întrunească comitetele executive judeţene să reafirme acest sprijin", a adăugat el.

În privinţa discuţiilor care au avut loc cu premierul Grindeanu şi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, la el în birou, Dragnea spune că acestea s-au axat pe chestiuni politice. "Am discutat mai mult chestiuni politice, mai puţin chestiuni guvernamentale", a informat liderul PSD.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close