Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, despre excluderea lui Daniel Constantin din Guvern: „E foarte greu pentru premier să nu țină cont de vot!”

Liviu Dragnea, despre excluderea lui Daniel Constantin din Guvern: „E foarte greu pentru premier să nu țină cont de vot!”

Liviu Dragnea, despre excluderea lui Daniel Constantin din Guvern: „E foarte greu pentru premier să nu țină cont de vot!”
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Mar 2017   •   21:22

Liviu Dragnea a afirmat, la Punctul de Întâlnire, de la Antena 3, că retragerea sprijinului politic de către ALDE pentru Daniel Constantin era previzibilă, arătând că nu înțelege ce l-a mânat pe Constantin ”să împingă acest conflict atât de mult”.

„Când un partid, printr-un vot cu o majoritate zdrobitoare, a decis să retragă sprijinul politic pentru un membru al Guvernului, în mod normal nu mai poate rămâne în Guvern. Într-un guvern politic se ajunge în urma unui vot. Votul care te trimite acolo şi structurile politice care te trimit acolo sunt aceleaşi care te şi pot scoate de acolo (...) Eu nu am reușit să înțeleg care este proiectul politic de care vorbea Constantin. Eu am crezut că proiectul politic comun al nostru este punerea în practică a planului de guvernare”, a spus Liviu Dragnea, la Antena 3. 

Întrebat de Radu Tudor ce se va întâmpla cu votul împotriva lui Daniel Constantin și dacă acesta își va pierde funcțiile deținute în Guvern, Liviu Dragnea a afirmat că „este foarte greu pentru prim-ministru să nu țină de el”.

ALDE a decis retragerea sprijinului politic pentru Daniel Constantin

Biroul Politic Central al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) a decis, duminică, retragerea sprijinului politic pentru copreşedintele formaţiunii, Daniel Constantin, vicepremier şi ministru al Mediului.

Reuniunea a avut loc în contextul unor divergenţe între cei doi copreşedinţi ai formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin, dar şi după ce un vicepreşedinte al partidului a solicitat public retragerea sprijinului politic pentru actualul vicepremier al ALDE. 

Duminica trecută, Daniel Constantin a părăsit întâlnirea Delegaţiei Permanente a partidului, căreia i-a contestat validitatea şi a spus că sunt nemulţumiri în interiorul ALDE cu privire la modul în care se iau deciziile. 

Cine ar urma să-i ia locul lui Daniel Constantin în Guvern

ALDE o susţine pe Graţiela Gavrilescu, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, pentru a prelua funcţia de ministru al Mediului. În locul ei, ALDE doreşte ca liderul grupului de senatori ai formaţiunii, Viorel Ilie, să devină ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close