Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea: Luni semnăm alianța de guvernare cu ALDE

Liviu Dragnea: Luni semnăm alianța de guvernare cu ALDE

Liviu Dragnea: Luni semnăm alianța de guvernare cu ALDE
18 Dec 2016   •   22:10

PSD şi ALDE vor semna luni un protocol de guvernare, a anunţat duminică preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea.

Întrebat dacă PSD a finalizat discuţiile cu ALDE, el a spus "categoric da".

"Am avut câteva întâlniri, în aceste zile, întâlniri care au avut două obiective de fapt - să conturăm arhitectura viitorului guvern - cum să arate viitorul guvern, nu ca persoane - şi, în acelaşi timp, compatibilizarea programului de guvernare, ceea ce n-a fost foarte greu, pentru că avem viziuni comune pentru dezvoltarea economiei şi pentru justiţia socială. Ceea ce s-a întâmplat aseară. Urmează mâine, ne vedem din nou, şi să semnăm un protocol, aşa e firesc, aşa se oficializează această alianţă. Aşa cum am avut şi la locale o să facem şi la parlamentare un protocol de guvernare", a declarat Liviu Dragnea la o televiziune de știri.

El a adăugat că numărul de portofolii pe care ALDE îl va primi în viitorul guvern îl va stabili după consultările cu şeful statului, în schimb, au fost stabilite câteva principii.

"Am stabilit câteva principii - este vorba de o repartizare proporţională, că aşa este firesc, dar vă spun, din punctul meu de vedere, din partea mea eu n-o să stau cu calculatorul să văd la virgulă. O să conteze foarte mult persoanele propuse, pentru că orice membru din guvern, în frunte cu primul ministru trebuie să fie foarte bun, pentru că au de pus în aplicare un program care într-adevăr aduce creştere în România, dar nu este un program uşor de pus in practică", a arătat preşedintele PSD.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea ALDE PSD
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close