Antena 3 CNN Politică Liviu Pleșoianu, după ce moțiunea a trecut: "Orice om cu respect pentru democrație înțelege ce lucru îngrozitor a făcut Guvernul Orban"

Liviu Pleșoianu, după ce moțiunea a trecut: "Orice om cu respect pentru democrație înțelege ce lucru îngrozitor a făcut Guvernul Orban"

Liviu Pleșoianu a avut o primă reacție după ce moțiunea de cenzură a trecut, iar Guvernul Orban a fost demis. Pleșoianu a spus că se aștepta ca acest lucru să se întâmple fiindcă discursul premierul a avervat mult lume.

Liviu Pleșoianu, după ce moțiunea a trecut: "Orice om cu respect pentru democrație înțelege ce lucru îngrozitor a făcut Guvernul Orban"
Sursa foto: sursă foto: captură Antena 3
05 Feb 2020   •   17:45

„Mă așteptam să treacă moțiunea. Nu aveam nicio emoție. Dar, cu siguranță, scorul foarte bun la această moțiune a fost dat de Orban însuși, care a reușit, prin discurs, să enerveze multă lume. Acesta a fost, până la urmă, rezultatul pe care îl merita. E foarte bine. Sigur, e doar o etapă, dar e foarte bine că s-a întâmplat ce s-a întâmplat și cred că orice om care are un minimum de respect pentru democrația din țara aceasta înțelege ce lucru îngrozitor a făcut Guvernul Orban aseară, cu cele 25 de ordonanțe”, a spus Pleșoianu pentru dcnews

„Când a fost vorba să ia PSD niște măsuri, conform programului de guvernare și pentru România, măsuri care deranjau corporații străine, entități transnaționale, în momentul acela s-au mobilizat toate forțele și s-au băgat și mulți bani, sunt convins, astfel încât să fie presiune în stradă. Din păcate, foarte mulți oameni au fost manipulați, cum bine s-a văzut. Nu am să uit niciodată un reportaj făcut printre cei care scandau în Piața Universității și, întrebați care este conținutul OUG 13, habar nu aveau nici măcar despre ce este vorba. Asta a fost atunci”, a adăugat Pleșoianu.

Pleșoianu a criticat și măsura luată de Guvernul Orban de a privatiza sistemul de sănătate. Acesta a spus că ar fi trebuit ca mult mai mulți oameni să protesteze față de această măsură. 

„OUG pe Sănătate ar fi trebuit să scoată doar ea în stradă, imediat, foarte multă lume. Din păcate, nu s-a întâmplat și văd că acest lucru nu se întâmplă. Ușor, ușor, poate ne vom trezi mai mulți". 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close