Antena 3 CNN Politică Marian Oprişan, lăsat ?fără bani? la împărţirea bugetului. Surplusul merge la ?greii? guvernării

Marian Oprişan, lăsat ?fără bani? la împărţirea bugetului. Surplusul merge la ?greii? guvernării

Marian Oprişan, lăsat ?fără bani? la împărţirea bugetului. Surplusul merge la ?greii? guvernării
Sursa foto: marian oprisan
24 Feb 2009   •   14:21

Preşedintele Consiliului Judeţean de Vrancea, Marian Oprişan, se poate considera marele perdant al împărţirii ?norocului? de stat: bugetul de an îl lasă cu o gaură mare la finanţarea pentru drumuri. Judeţul pe care îl conduce a primit cei mai puţini bani pentru reabilitare drumuri judeţene şi comunale. Astfel, în vreme ce anul trecut, pe timpul unei guvernări PNL, a beneficiat de 60 de milioane de euro, în acest an suma s-a redus la 10 milioane de euro. Practic guvernul de ?meseriaşi? pe care îl anunţa şi l-a susţinut l-a lăsat fără unul din instrumentele principale în câştigarea voturilor şi a încrederii populaţiei.
Este posibil ca cele 50 de milioane diferenţă să fie tocmai preţul conflictului cu conducerea PSD şi apropierea de ?oaia neagră? a partidului - Miron Mitrea, senator de Vrancea şi a apropriat a lui Oprişan. Diferenţa de bani a mers la celelalte judeţe conduse de baroni locali, marii câştigători fiind câte cinci de la fiecare formaţiune la guvernare.
Astfel, Judeţele Suceava, Iaşi şi Bacău au primit cei mai mulţi bani de la buget. Din partea PDL, cei mai mulţi bani s-au dus spre Gheorghe Flutur (Suceava), Ostaficiuc (Timiş), Gheorghe Ştefan (Neamţ), Vasile Blaga (Bihor) şi Alin Tişe (Cluj), scrie Cotidianul
Iar de la PSD, de finanţare chiar mai mare decât anul trecut se bucură Viorel Hrebenciuc (Bacău), Gheorghe Nichita (Iaşi), Mircea Geoană (Dolj), dar şi Vaslui şi judeţul din care provine Adrian Năstase ca parlamentar-Prahova În acest sens, în plin an de criză şi reducere a cheltuielilor inutile, Timiş, Bihor, Bacău, Iaşi, Cluj şi Prahova au primit mai mulţi bani decât în 2008.
Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close