Antena 3 CNN Politică Marko Bela: UDMR îşi asumă soluţiile anti-criză, nu şi vina pentru situaţia actuală

Marko Bela: UDMR îşi asumă soluţiile anti-criză, nu şi vina pentru situaţia actuală

Marko Bela: UDMR îşi asumă soluţiile anti-criză, nu şi vina pentru situaţia actuală
Sursa foto: Marko Bela
07 Mai 2010   •   12:57

Uniunea îşi asumă toate soluţiile privind criza, dar că nu poate să preai responsabilitatea pentru situaţia actuală, care este o consecinţă a crizei economice mondiale şi europene, a adeclarat vineri liderul UDMR, Marko Bela. El a past parţial vina şi foistei coaliţieii PSD _PODl care deşi a dispus de o majoritatea parlamentară covârşitoare a consumat guvernarea cu certuri şi litigii ?în loc să impună soluţii?.
"UDMR este în Guvern şi ne-am asumat soluţiile privind o situaţie de criză. Deci nu vom fugi de această obligaţie şi, în mod solidar, ne vom asuma toate măsurile, care, oricât de dure ar fi, le considerăm necesare", a spus liderul Uniunii.

UDMR nu poate totuşi să îşi asume vina pentru situaţia actuală, care este o consecinţă a crizei economice mondiale şi europene, arată însă Marko.
"Nu ne putem asuma vina pentru situaţia actuală fiindcă, în primul rând, este o consecinţă a crizei economice mondiale şi europene. Pe de altă parte, după părerea mea, o anumită întârziere a avut loc şi din cauza anului trecut, când am avut o guvernare de o majoritate covârşitoare şi, în acelaşi timp, extrem de deficitară şi extrem de defectuoasă. Cele două partide de guvernământ tot timpul au fost în litigiu şi s-au certat în loc să încerce să impună soluţii", a explicat preşedintele UDMR.
Întrebat dacă se aşteaptă la proteste de stradă, liderul UDMR a răspuns că nimeni nu poate să se bucure de situaţia actuală.
"Nimeni nu poate să se bucure şi nici noi nu ne bucurăm, dar trebuie să acceptăm că e nevoie de anumite soluţii dure pentru a ieşi din situaţia de criză", a conchis Marko Bela.
Antena.ro

×
Subiecte în articol: UDMR asumare responsabilitate solutii
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close