Antena 3 CNN Politică Mesajul lansat de posibilul ministru al Sănătății din Guvernul Dacian Cioloș

Mesajul lansat de posibilul ministru al Sănătății din Guvernul Dacian Cioloș

Mesajul lansat de posibilul ministru al Sănătății din Guvernul Dacian Cioloș
14 Noi 2015   •   11:19

Sorin Paveliu are ceva de transmis, după ce numele său a fost vehiculat pentru scaunul de ministru al Sănătății. Și anunță vremuri grele pentru unii oameni din sistem.

"Începând de miercuri am primit zeci de telefoane de felicitare, încurajare şi speranţa legate de evocarea numelui meu pentru Ministerului Sănătăţii. Într-o primă etapă, nominalizarea pare a se fi datorat zelului unui redactor care nu putea să lase un loc liber la un minister, dacă dorea să dea aparenţa unei bune informări. Ulterior ipoteza a fost luată în serios. Mulţumesc pe această cale, în primul rând celor care speriaţi de această eventualitate au început să se agite sub sloganul – “Oricine, numai asta nu!”, înroşind liniile telefonice. Le respect dreptul la opinie şi îi înţeleg. Cu unii am avut procese civile pentru calomnie (câştigate), cu alţii am în continuare.

Chiar şi cu instituţii din sănătate sunt nevoit să îmi pierd timpul prin tribunal nu pentru a câştiga vreun drept pentru mine ci pentru a le determina pur şi simplu să respecte legea! Alţii se tem pentru viitorul lor. Nu am nicio îndoială privind forţa acestor oameni şi şansele lor de succes din prezent! Aceşti oameni însă au un punct vulnerabil! Sunt extrem de laşi! Nu îi veţi vedea niciodată ieşind în public pentru a-şi exprima opinia împotriva unei idei sau a unei persoane. Instrumentele lor de lucru sunt altele. Au învăţat cum să folosească democraţia în interes personal. Au însă instinct de conservare şi se tem de opinia publică şi de eventualitatea schimbării piedestalului lor cu patul rece de penitenciar. Aşa că opinia populaţiei, fie şi pe net, poate să facă diferenţa între răul de acum şi răul mai mic din viitor (o eradicare a corupţiei nu va fi posibilă fără o bunăstare a întregii ţări, pe care cei mai mulţi dintre noi nu o vom apuca). Adesea am scris despre sutele de milioane de euro are sunt risipite legal, voluntar, din acest sac mare pe care-l reprezintă bugetul consolidat al sănătăţii. Risipa respectivă este sursa îmbogăţirii a sute de “oameni de afaceri”, administratori de sistem şi oameni politici şi a acoliţilor lor. Bejenia şi frustrarea personalului medical, suferinţa şi zilele de viaţă pierdute de mii şi mii de bolnavi sunt urmarea faptului că ne înclinăm în faţa acestor reţele de interese.

Ce am putea face altceva? Dacă îmi doresc ceva în aceste clipe, zile luni care vor urma, este ca cei care simt că nu ne aflăm pe calea cea bună să iasă din imobilism, să se exprime, chiar dacă o vor face doar din fata tastelor de calculator. Schimbarea nu este sarcina întregii populaţii, ea este adusă de o minoritate, cea mai conştientă dintr-o mulţime!

Cei care au văzut un pericol în accederea unor reprezentanţi ai vieţii civile la conducerea unor ministere nu au stat – au intrat într-o efervescentă isterică, folosind şi sugerând orice variante numai pentru a securiza ceea ce au reuşit să obţină în trecut cu sprijinul unei administraţii corupte. Lor trebuie să li se dea o replică pe măsură, la vedere", a scris medicul Sorin Paveliu.

×
Subiecte în articol: guvernul Cioloș Dacian Cioloş
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close