Antena 3 CNN Politică Miniştrii PDL, puşi să-şi suflece mânecile şi să coordoneze filialele codaşe pentru turul doi

Miniştrii PDL, puşi să-şi suflece mânecile şi să coordoneze filialele codaşe pentru turul doi

Miniştrii PDL, puşi să-şi suflece mânecile şi să coordoneze filialele codaşe pentru turul doi
Sursa foto: Vasile Blaga
26 Noi 2009   •   14:35

Conducerea PDL nu-şi sancţionează filialele codaşe care au produs dezamăgiri în primul tur, pentru a nu-şi demoraliza şi antagoniza oamenii din teritoriu. Colegiul Director al partidului a decis însă, joi, să trimită liderii de la centru să pună osul la organizartea efortului de campanie pentru turul doi acolo unde şefii locali s-au descurcat modest. Miniştrii în exerciţiu Blaga, Videanu, Pogea, Berceanu, vor bate, începând de mâine drumurile judeţelor pentru a-şi mobiliza activiştii şi a-i punela treabă pe cei care nu s-au implicat cum trebuie în campanie în primul tur, susţine surse democrat-liberale.

Pogea, trimis pe capul soţilor Ridzi, Flutur să-şi antreneze vărul din Botoşani

Dacă Blaga se va ocupa de câteva judeţe din Bărăgan, precum Giurgiu şi Călăraşi, dar şi de Vâlcea şi Olt, Pogea a fost trimis să ia în primire coordonarea campaniei din mâinile soţilor Ridzi la Hunedoara, în timp ce Videanu se ocupă de zona Olteniei şi Munteniei urmând a gestiona organizarea electorală a celor din Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

Radu Berceanu se va împărţi la rândul său între Ministerul Transporturilor şi cutreierarea infrastructurii rutiere din Vaslui şi Iaşi alături de echipele de campanie locale.

Vicepreşedintele Gheorghe Flutur a fost pus la rândul său să-şi îndrume rubedenia, pe Cătălin Flutur, aflat în fruntea organizaţiei de Botoşani.

Liderului PDL Neamţ, Gheorghe Ştefan i s-a luat din mână organizaţia de Vaslui, dar nu i s-a pus în spinare nici o codiţă de la centru pentru filiala pe care o conduce direct.

Boc: Nu se pune problema sancţiunilor,suntem o echipă

Cât despre posibile sancţiuni, acestea au fost amânate după desfăşurarea celui de-al doilea tur atunci când conducerea PDL va trage linie şi va aduna rezultalele obţinute de fiecare filială. De altfel, preşedintele PDL, Emil Boc a subliniat că în PDL nu se pune problema sancţionării filialelor care au obţinut în primul tur rezultate mai slabe, partidul fiind "o echipă".

"Poate că mulţi nu au înţeles că în PDL este vorba despre o echipă şi spiritul de echipă este cel care ne-a adus de fiecare dată la victorie. Suntem cu toţii într-o echipă, în care fiecare trage din punct de vedere politic pentru obţinerea unui scor care să reprezinte voinţa românilor şi nu se pune problema unor sancţiuni. Fiecare ştie ce are de făcut, pentru că în momentul de faţă suntem singurii care am rămas apărătorii voinţei românilor", a spus Boc.

Întrebat dacă s-a luat vreo măsură în cazul filialei Neamţ, care a obţinut un procentaj scăzut în primul tur, liderul PDL a replicat că preşedintele filialei, Gheorghe Ştefan, "este unul dintre cei mai performanţi oameni politici din România". 

"El nu are nevoie de lecţiile nici ale mele, nici ale altor colegi pentru a şti ce să facă acolo. Vă asigur. O să vedeţi. Strategia este să ajutăm cât putem noi ca românii să facă o alegere corectă", a opinat Boc.

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a apreciat, la rândul său, că nu se impun sancţiuni pentru organizaţiile judeţene care au obţinut rezultate sub media partidului. "De ce să sancţionez o echipă care a câştigat. Într-o echipă de fotbal, fiecare îşi aduce aportul", a comentat Videanu.

Chestionat în legătură cu modul în care conducerea centrală va susţine efortul de campanie în judeţele cu probleme, Videanu a replicat sec: "Se vor ajuta singure prin militantism". 


Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: alegeri Blaga Videanu Berceanu Campanie filiale
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close