Antena 3 CNN Politică Ministrul Muncii, despre majorarea alocaţiilor pentru copii: „Nu se poate realiza fără promulgarea bugetului”

Ministrul Muncii, despre majorarea alocaţiilor pentru copii: „Nu se poate realiza fără promulgarea bugetului”

Ministrul Muncii, despre majorarea alocaţiilor pentru copii: „Nu se poate realiza fără promulgarea bugetului”
22 Feb 2019   •   17:38

Majorarea alocaţiilor pentru copii nu se poate realiza fără aprobarea şi promulgarea bugetului iar abordarea şefului statului este pur electorală, nu are nicio legătură cu economia şi cu interesele cetăţenilor, a declarat vineri ministrul Muncii, Marius Budăi, la un post de televiziune. 

"Majorarea alocaţiilor pentru copii nu se poate realiza fără aprobarea şi promulgarea bugetului pentru că sursa de finanţare este prevăzută acolo în buget. Nu avem cum, nu avem majorările necesare, nu avem fondurile necesare. Nu am mai avut niciodată o astfel de situaţie în care un şef de stat să blocheze bugetul propriei ţări. Din punctul meu de vedere, este o abordare pur electorală, care nu are nicio legătură cu economia şi cu interesele cetăţenilor", a afirmat ministrul Muncii.

Citește și: Guvernul a adoptat OUG privind majorarea alocaţiilor copiilor

Acesta a arătat, în context, că preşedintele Iohannis a aprobat Bugetul anului 2016, când sumele prevăzute pentru Educaţie au fost cu 10 miliarde de lei mai reduse decât cele din bugetul actual, pentru Sănătate fondurile alocate au fost mai mici cu 16 miliarde de lei iar cele pentru Unităţile Administrativ Teritoriale (UAT-uri) cu 10 miliarde de lei.

"Acum, când sumele sunt cu plus, când avem 50 miliarde de lei la investiţii, respectiv un plus de 15,4 miliarde faţă de 2018, eu cred că, din păcate domnul preşedinte este dispus să îi facă pe români să sufere pentru câştigul său personal. Domnul preşedinte cred că a încercat să blocheze majorarea alocaţiilor pentru copii şi chiar majorările de salarii poate, pe alocuri, pentru a da vina pe guvern şi pe PSD că nu mai sunt bani pentru plata acestor drepturi. Ne aducem cu toţii aminte acele întrebări din anii 2017, 2018 când spunea domnia sa: sunteţi siguri că mai aveţi bai de salarii şi de pensii.

Situaţia este foarte gravă şi din punct de vedere al investiţiilor pentru că acestea trebuie să fie realizate de primari. Asigur pe toţi pensionarii din România că acest Guvern nu se va gândi vreodată în îngheţe, să blocheze sau să scadă pensiile cât va fi PSD la guvernare. De tăieri se ocupă altcineva, nu noi. Vom face tot posibilul să uzăm de tot ceea ce înseamnă legislaţie în acest moment, pe Legea finanţelor publice, pe legile UAT, pe Lgea pensiilor, tot ce avem la dispoziţie să nu creăm nicio sincopă", a adăugat Marius Budăi.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, vineri, Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de neconstituţionalitate asupra legii bugetului de stat pe anul 2019, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2019 în data de 15 februarie.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ministrul Muncii alocaţii copii

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close