Antena 3 CNN Politică Ministrul Transporturilor desfiinţează Agenţia de Salvare a Vieţii de Om pe Mare. A trimis controale și la alte instituții din domeniul naval

Ministrul Transporturilor desfiinţează Agenţia de Salvare a Vieţii de Om pe Mare. A trimis controale și la alte instituții din domeniul naval

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că Agenţia de Salvare a Vieţii de Om pe Mare (ASVOM) va fi desfiinţată şi că a primit aprobare, în acest sens, de la premierul Florin Cîţu.

Ministrul Transporturilor desfiinţează Agenţia de Salvare a Vieţii de Om pe Mare. A trimis controale și la alte instituții din domeniul naval
de Mia Lungu    |    04 Iul 2021   •   12:48

Decizia vine după ce directorul ASVOM, Daniel Manole, a fost pus in stare de arest la domiciliu pentru luare de mita.

”Vreau să salut acţiunea procurorilor cred şi am crezut întotdeuna că puterile statului trebuie să îşi facă fiecare treaba, noi putem să mergem până la un punct. Chiar la acea Agenţie de Salvare a Vieţii de Om pe Mare noi aveam un control pornit la cererea mea, dacă vă aduceţi aminte în martie s-a scufundat un vas ucrainean, iar vasul ASVOM nu a putut ieşi din port că era vreme rea şi barca pe care ei au dat milioane de euro nu poate funcţiona pe vremea aia. Am trimis un corp de control acolo, un control încheiat care a ridicat o serie largă de probleme pe zona de  achiziţii”, a declarat Cătălin Drulă.

Agenţia va fi desfiinţată, iar atribuţiile acesteia vor fi preluate de IGSU, a anunţat Drulă.

”Am un anunţ de făcut, această Agenţie va fi desfiinţată. Am discutat şi cu premierul României şi şi-a dat acordul. Atribuţiile sale vor fi preluate de IGSU pentru că, de fapt, nici nu îşi avea neapărat rostul, iar prin felul în care au reacţionat, în fine, e un dosar în curs, va trebui să ajungă la final, arată că sunt suspiciuni mari de integritate, în orice caz de competenţă grave, vom desfiinţa această Agenţie”, a declarat Cătălin Drulă.

Ministrul Transporturilor a mai precizat că a trimis corpul de control și la alte instituții din domeniul naval.

”În ceea ce privește celelalte instituții din domeniul naval, Administrația Fluvială a Dunării de Jos, Porturile Galați, Autoritatea Navală Română, am trimis și acolo corpul de control pentru că sunt, la fel, suspiciuni. Acolo am luat deja măsuri de schimbare a conducerilor, am adus profesioniști, la fel ca și la Portul Constanța în Consiliile de Administrație.

De altfel e un poces amplu de numire a profesioniștilor de organizare de proceduri pentru mandate stabile pe patru ani că să nu mai stea la mâna politicului. Face parte din efortul de profesionalizare pe care îl facem”, a mai declarat acesta. 

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close