Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană a revenit în PSD. Suspendarea sa a expirat luni

Mircea Geoană a revenit în PSD. Suspendarea sa a expirat luni

Mircea Geoană a revenit în PSD. Suspendarea sa a expirat luni
Sursa foto: Foto: INTACT Images
13 Iun 2011   •   18:12

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană este din nou membru PSD. Suspendarea decisă de Biroul Permanent Naţional în septembrie 2010 a expirat luni. Ca membru PSD, Mircea Geoană participă la şedinţele Biroului Permanent Naţional în calitate de preşedinte al Senatului, conform Mediafax.

Preşedintele PSD, Victor Ponta declara la momentul deciziei de suspendare că nimeni din BPN nu a solicitat retragerea sprijinului pentru funcţia de preşedinte al Senatului pentru Geoană: „Nu vrea nimeni să îi retragă sprijinul de la Senat, este foarte clar lucru acesta.”

De asemenea, preşedintele PSD a menţionat la acel moment că au fost luate în calcul trei variante, conform statutului partidului. Retragerea sprijinului pentru funcţie, suspendarea pentru şase luni sau excluderea. Dintre toate, suspendarea pentru şase luni a fost votată.

Ponta a declarat atunci că Mircea Geoană are, astfel, ocazia să demonstreze dacă mai vrea să rămână în PSD.

Geoană a declarat, la acel moment, că el rămâne membru PSD indiferent de lupta politică dusă, că decizia BPN este nestatutară, hotărârea aparţinând organizaţiei din Dolj, iar dreptul de opinie în partid trebuie să rămână necenzurat.

Geoană a fost sancţionat după ce a susţinut, într-o declaraţie filmată şi postată pe blogul personal, că a fost sfătuit de Victor Ponta, la dezbaterea avută cu Traian Băsescu înaintea ultimului tur al prezidenţialelor din 2009, să spună că a fost acasă, la nevastă, în cazul unei întrebări despre vizita făcută la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

 

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană PSD suspendare BPN Victor Ponta
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close