Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană: Decizia CNAIM a PSD este nulă pentru că nu au fost audiate ambele părţi

Mircea Geoană: Decizia CNAIM a PSD este nulă pentru că nu au fost audiate ambele părţi

Mircea Geoană: Decizia CNAIM a PSD este nulă pentru că nu au fost audiate ambele părţi
Sursa foto: Foto: INTACT Images
13 Noi 2011   •   18:58
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a arătat, într-un comunicat remis presei, că decizia CNAIM a PSD este nulă, pentru că a fost luată fără audierea părţilor. Fostul preşedinte al PSD susţine că, astfel, hotărârea nu produce consecinţe.

„Decizia de astăzi, 13 noiembrie 2011, a Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală a PSD este nulă de drept din perspectiva Statutului PSD şi reprezintă o nulitate absolută din punctul de vedere al Legii Partidelor Politice, întrucât neaudierea părţilor atrage nulitatea absolută a deciziei. Fiind nulă din toate punctele de vedere, decizia nu produce consecinţe”, arată Geoană în comunicat.

Social-democratul mai arată că, prin aprobarea Statutului nou în 2010, Comisia şi-a încheiat de drept existenţa şi mandatul.

„Noua Comisie trebuia să analizeze sesizarea BPN în format de nouă membri, nu de 48 de membri. Astfel, statutul PSD prevede la art. 162 alin.(3): Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală este alcătuită din 9 membri aleşi direct de Congres, câte unul pe fiecare din cele 8 regiuni de dezvoltare, propuşi de organizaţiile PSD constituite pe raza teritorială a acestora şi un membru propus de Preşedintele PSD. Având în vedere cele de mai sus, formula în care s-a întrunit Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală, cu 48 de membri, este nestatutară", scrie Geoană.

De asemenea, Geoană arată că modul în care s-au desfăşurat lucrările de duminică ale Comisiei contravine prevederilor din Legea Partidelor Politice.

El precizează că a adresat o solicitare scrisă membrilor Comisiei de Integritate în care le-a cerut să analizeze şi să cerceteze cine se face vinovat pentru manipularea grosolană la care a fost supus BPN al PSD prin intermediul unui material care ar fi conţinut argumente juridice care atestau că rocada de la şefia Senatului este posibilă.

"Membrii BPN au fost manipulaţi să creadă că este posibilă o simplă înlocuire fără o revocare prealabilă şi trebuie să vedem cine a provocat şi din ce motive a provocat această manipulare grosolană. Am încredere că forurile statutare ale partidului vor face ceea ce simulacrul de azi nu a făcut: restabilirea adevărului şi găsirea soluţiilor pentru păstrarea unităţii şi a credibilităţii partidului şi a Opoziţiei", scrie Geoană.

CNAIM a decis, duminică, cu 43 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi două abţineri, excluderea lui Mircea Geoană din PSD.


×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close