Antena 3 CNN Politică Miron Mitrea: Am convingerea că Adrian Năstase va candida la preşedinţia PSD

Miron Mitrea: Am convingerea că Adrian Năstase va candida la preşedinţia PSD

Miron Mitrea: Am convingerea că Adrian Năstase va candida la preşedinţia PSD
Sursa foto: Miron Mitrea
15 Ian 2010   •   13:23

Senatorul PSD Miron Mitrea este convins că Adrian Năstase va candida la preşedinţia partidului, aşa cum este şi "firesc" ca liderul de onoare al partidului, Ion Iliescu, să îl susţină, având în vedere relaţiile pe care cei doi le-au avut în decursul timpului. Mitrea a declarat că va candida la preşedinţia PSD dacă Crisitan Diaconescu nu se va decide să cadideze, el subliniind că presiunile asupra lui Diaconescu, pentru a-l determina să nu-şi depună candidatura, sunt foarte mari.
"E clar că Adrian Năstase nu şi-a anunţat încă intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al partidului. Am mai spus că eu am convingerea că el va candida şi, în aceste condiţii, mi se pare firesc ca domnul Iliescu să îl susţină. Dânşii au fost împreună multă vreme", a declarat Mitrea, citat de Mediafax.

El a comentat declaraţia făcută de preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, în opinia căruia Năstase poate să redevină preşedinte al PSD, iar el l-ar susţine "fără îndoială" pentru această funcţie dacă va decide să candideze.

Senatorul PSD a reiterat faptul că va candida la preşedinţia PSD dacă Cristian Diaconescu nu se va decide să cadideze. Mitrea a sugerat că acest lucru este posibil deoarece presiunile asupra lui Diaconescu, pentru a-l opri să-şi depună candidatura, sunt foarte mari.

"Nu-mi schimb părerea de la o zi la alta. Dacă Cristian Diaconescu va candida, îl voi susţine pe el, pentru că eu cred că asta ar fi o soluţie bună. Dacă el nu candidează, am să candidez eu, probabil. Întrebaţi-l pe el, nu pe mine. Am vorbit cu el, nu s-a decis încă. Am impresia că şi presiunile pe el sunt foarte mari ca să nu candideze", a mai afirmat Mitrea.

În cazul în care va candida la preşedinţia partidului, fostul secretar general al PSD a apreciat că el şi, probabil, Adrian Năstase vor fi principalii contracandidaţi, în timp ce Mircea Geoană nu va avea nicio şansă.

"Nu am spus că voi candida. Să nu facem asemenea supoziţii încă. Eu consider că Mircea Geoană ar fi trebuit să se retragă, nu s-a retras, dar dacă va candida nu are nicio şansă. Să aşteptăm să se aşeze lucrurile. E greu de spus. Dacă am să candidez eu, mă văd pe mine, normal, că nu mă bag într-o luptă fără să consider că am şanse. Pe Geoană nu îl mai consider important în jocul ăsta" a subliniat Mitrea.

Antena3.ro

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close