Antena 3 CNN Politică Năstase: Este clar că este vorba de o decizie politică, murdară. Eu am avut cinci martori, iar acuzarea 900

Năstase: Este clar că este vorba de o decizie politică, murdară. Eu am avut cinci martori, iar acuzarea 900

Năstase: Este clar că este vorba de o decizie politică, murdară. Eu am avut cinci martori, iar acuzarea 900
Sursa foto: Foto: Antena 3
30 Ian 2012   •   17:34

Adrian Năstase a declarat, luni, după aflare deciziei în dosarul „Trofeul calităţii“, că îl este neplăcut suprins de sentinţa dată de completul de judecată în dosarul în cauză, precizând că este vorba de un dosar politic.

„În mod evident este vorba de un dosar politic. El a pornit de la o chestiune politică - campania electorală din 2004 - şi sigur că ideea de bază a fost aceea că cel care a câştigat alegerile, deşi nu sunt foarte sigur că le-a câştigat, se răzbună pe cel care le-a pierdut, deşi nu sunt foarte sigur că le-a pierdut“, a declarat Adrian Năstase.

Fostul premier al României a mai spus că, în ceea ce priveşte acest dosar, „DNA-ul a propus 900 de martori ai acuzării, de trei ori mai mulţi decât în dosarul de la Nurnberg.“

„Mie mi s-au aprobat cinci martori“, a precizat Năstase.

„În acest dosar am fost acuzat că, în 2004, campania electorală - parlamentară şi prezidenţială - a fost efectuată de către mine şi de către soţia mea, singuri, şi că nu este adevărat că staff-ul partidului şi că organizaţiile locale şi judeţene s-ar fi ocupat de aceste lucruri“, a mai spus Năstase catalogând drept aberantă acuzaţia.

Fostul premier al României a continuat spunând că a fost acuzat că a „gândit Trofeul calităţii, competiţia aceasta la care au participat mii de constructori, ca un vector pentru finanţarea campaniei electorale.

„Este o minciună“, a spus Năstase referindu-se la acuzaţiile formulate împotriva sa de DNA.

„Raportul de expertiză care a fost comandat de către instanţă a arătat că prejudiciul Inspectoratului este zero“, a mai spus Năstase.

„Aici sigur că a intervenit o chestiune de oportunitate politică după un dosar în care, în mod evident, achitarea mea a creat o foarte mare problemă pentru DNA, în condiţiile în care se încheie mandatul lui Daniel Morar. O achitare a mea în acest al doilea dosar ar fi fost devastatoare“, a declarat Adrian Năstase acuzând presiunile evidente „în mod special, prin judecătoarea Ioana Bogdan, care până la dosarul care a intrat pentru prima dată la Înalta Curte, a fost consilier al lui Daniel Morar la DNA.“

„A fost cea (n.r. - judecătoarea Ioana Bogdan) care a înclinat balanţa spre deosebire de cealaltă judecătoare care s-a pronunţat pentru achitarea mea“, a declarat fostul premier.

„Deci, este clar că este vorba de o decizie politică. Este vorba de o decizie murdară. Este o decizie care, în mod evident, trebuia dată acum“, consideră Năstase.

 


Năstase a acuzat DNA că, în acest dosar, ar fi ţinut sub şantaj 60 de persoane. Aceste persoane au fost prezentate ca martori, dar până la momentul în care dosarul a ajuns în instanţă aceştia ar fi fost de fapt învinuiţi.

 


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close