Antena 3 CNN Politică Nici o alegere în PSD fără întâlniri la restaurant. Ilie Sârbu: Trebuie să ne debarasăm de acest stil

Nici o alegere în PSD fără întâlniri la restaurant. Ilie Sârbu: Trebuie să ne debarasăm de acest stil

Nici o alegere în PSD fără întâlniri la restaurant. Ilie Sârbu: Trebuie să ne debarasăm de acest stil
Sursa foto: Ilie Sârbu
11 Mar 2010   •   12:37

Social-democraţii nu se dezmint de vechile practici de culise. Nu există un Congres sau un Consiliu Naţional cu funcţii ca importante ca miză care să nu fie prefigurate de întâlniri în spatele scenei prin restaurante cu diverşi lideri de filiale pentru a contrabalansa raportul de forţe înspre o tabăra sau alta. Dacă înainte de ultimul Congres, Viorel Hrebenciuc, Victor Ponta, Cristian Diaconescu, Liviu Dragnea, Radu Mazăre şi preşedintele organizaţiei de tineret, Nicu Bănicioiu se adunau la unul dintre cele mai luxoase restaurante din centrul Capitalei, miercuri seară, Nichita şi susţinătorii săi au făcut acelaşi lucru. Situaţia a fost dezvăluită de joi, la Antena3 de socrul lui Ponta, liderul PSD de Timiş, Ilie Sârbu, care a recomandat colegilor de partid să se dezbare de acest obicei, care nu s-a dovedit de-a lungul timpului decât dăunător pentru PSD.

?Vă spun şi alt lucru pentru că este normal să-l spunem că aşa s-a întâmplat şi la Congres. Aseară a fost o întâlnire la un restaurant cum se practică la noi în partid, dar nu cred eu că toţi cei care au fost acolo vor vota astăzi ceea ce au spus aseară. Am trăit-o pe propria piele. Gigi (Geeorghe Nichita ? n.r.) ştie la fel. Trebuie să ne debarasăm şi Victor a făcut o promisiune. Nu ştiu dacă el ştia de întâlnirea asta, dar trebuie să ne debarasăm de acest mod de a... poţi discuta cu colegii, telefonic, să te întâlneşti, dar grupurile astea dau senzaţia că nu ne putem dezlipi de stilul pe care l-am avut în aceşti ani şi iată că asta nu ne-a dus la câştig? a comentat Ilie Sârbu.

?A face lobby în partid e una şi a fi sigur că cineva merge cu tine e alta?a recunoscut şi Nichita, contracandidatul lui Năstase la alegerile de astăzi pentru şefia Consiliului Naţional al PSD.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ilie Sarbu
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close