Antena 3 CNN Politică Nicușor Dan demisionează din USR. ”Unii dintre colegii noștri sunt colegi de mâna a doua”

Nicușor Dan demisionează din USR. ”Unii dintre colegii noștri sunt colegi de mâna a doua”

Nicușor Dan demisionează din USR. ”Unii dintre colegii noștri sunt colegi de mâna a doua”
01 Iun 2017   •   14:00

Nicușor Dan și-a anunțat oficial demisia din Uniunea Salvați România și a explicat motivele sale, în cadrul unei conferințe de presă.

”O să anunț demisia mea din USR, sunt trei motive importante pentru care o fac. Opinia mea fermă este că cel mai important lucru în România este ca dezbaterea să nu se facă pe cine fură, cine nu fură, cine apără tradițiile. Al doilea motiv este pentru că simt o datorie față de oamenii care ne-au votat. Tema familiei este una intimă, foarte importantă pentru fiecare dintre ei. Și pentru că USR-ul a fost votat și de oameni care sprijină acest referendum și oameni care nu îl sprijină, este convingerea mea că USR trebuie să se adreseze și unora și altora. E un principiu al democrației că majoritatea are întotdeauna dreptate, a fost un vot prin care colegii mei s-au poziționat. Este un al treilea motiv care ține de onoare. În acest partid este loc pentru toată lumea și nu o să existe o decizie a partidului în contradicție cu sentimentele lor intime, importante. Această rețetă a funcționat. Am avut colegi progresiști care au lucrat foarte bine cu colegi conservatori. Această decizie vine să spună că unii dintre colegii noștri sunt colegi de mâna a doua. Convingerile lor intime intră în contradicție cu direcția partidului. Eu îmi asum că am făcut o promisiune de care nu m-am putut ține, asta antrenează demisia mea din USR” a spus Nicușor Dan la conferința de presă de astăzi.

”Vreau să fac încă o precizare. Nu a fost o țâfnă de moment, am avut o ședință de Birou Național duminică, mi-am anunțat colegii de decizia mea, dacă votul va fi așa cum a fost. A fost o decizie asumată pe care am comunicat-o. Îmi pare rău că chestiunea asta se suprapune peste campania electorală a colegilor noștri din câteva orașe din România” a precizat Nicușor Dan.

”Demisia mea va fi trimisă azi Biroului Local al Sectorului 6” a adăugat acesta, care nu a închis definitiv ușa politicii, ci doar ”așteaptă un partid în care să se regăsească”.

Președintele USR Nicușor Dan a anunțat, miercuri seara că demisionează din funcție, după ce conducerea USR a decis prin vot să se poziționeze împotriva revizuirii Constituției pentru redefiniriea familiei.

După vot, Nicuşor Dan a părăsit şedinţa de miercuri, spunând că demisionează.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close