Antena 3 CNN Politică Norica Nicolai va propune înfiinţarea unui ?guvern din umbră? liberal

Norica Nicolai va propune înfiinţarea unui ?guvern din umbră? liberal

Norica Nicolai va propune înfiinţarea unui ?guvern din umbră? liberal
Sursa foto: Norica Nicolai
07 Feb 2010   •   11:18

Liberalii ar putea înfiinţa "un guvern din umbră". Vicepreşedintele PNL, Norica Nicolai va propune la Congresul partidului crearea unei formule de guvern din care să facă parte, obligatoriu, viitorii demnitari ai partidului. Măsura va permite PNL să arate românilor soluţiile partidului la problemele ţării, consideră Norica Nicolai.

Guvernul "din umbră" al liberalilor ar urma să funcţioneze pe departamente. Pentru a primi funcţii în Guvernul României, liderii liberali vor trebui să facă parte, obligatoriu, din Guvernul paralel creat de PNL, este de părere iniţiatoarea proiectului, Norica Nicolai.

"Vreau să adjudecăm un proiect care să vizeze accesul la funcţii în partid, pentru că nu consider normal ca o funcţie de ministru sau de secretar de stat să fie exclusiv rezultatul jocului politic şi al voturilor dintr-un birou politic", susţine Nicolai, citată de Mediafax.

Participarea la "guvernul din umbră" va aduce un plus de experienţă pentru liberalii care vor ajunge în funcţii publice. În acelaşi timp, românii vor fi informaţi cu privire la soluţiile liberalilor pentru problemele economice şi vor putea cunoşte oamenii pe care partidul îi propune pentru guvernare.

Măsura urmează să fie propusă la Congresul extraordinar din perioada 5 ? 7 martie, în care PNL îşi va modifica Statutul şi îşi va alege noua conducere.

Între timp, un alt vicepreşedinte PNL vorbeşte despre intrarea partidului în Guvernul Boc.

Liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu a declarat că Viorel Cataramă, candidat la funcţia de preşedinte al partidului, vrea ca PNL să intre la guvernare, dar acest lucru nu înseamnă automat că partidul va fi cu adevărat şi la putere. "Am auzit şi eu că ni s-ar oferi printre altele Ministerul Muncii, dar ar trebui stabilit dinainte fondurile alocate acestui minister. Altfel, cei de la PDL ne vor arăta cu degetul şi vor spune că liberalii sunt la Ministerul Muncii, din cauza lor sunt probleme sociale", a afirmat Relu Fenechiu.



Antena 3

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close