Antena 3 CNN Politică Organizaţia PSD Ilfov în pragul dizolvării: Primarul Pandele şi-a dat demisia, Vanghelie acuză trocul lui Oprea cu PD-L

Organizaţia PSD Ilfov în pragul dizolvării: Primarul Pandele şi-a dat demisia, Vanghelie acuză trocul lui Oprea cu PD-L

Organizaţia PSD Ilfov în pragul dizolvării: Primarul Pandele şi-a dat demisia, Vanghelie acuză trocul lui Oprea cu PD-L
Sursa foto: Florin Pandele
16 Ian 2009   •   18:24

Filiala PSD Ilfov trece prin chinurile dizolvării. Vicepreşedintele PSD, Florentin Pandele a anunţat vineri că-şi va da demisia din partid, împreună cu toată organizaţia PSD Voluntari ca gest de protest faţă de modul în care partidul a înţeles să gestioneze cazurile Gabriel Oprea şi Gigi Neţoiu. În replică, liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, însărcinat cu conducerea interimară la nivelul filialei ilfovene, susţine că a fost informat că fostul social-democrat Gabriel Oprea ar fi semnat un protocol secret de vânzare acestei organizaţii judeţene către PD-L. Potrivit unor surse din conducerea PSD, Vanghelie a fost mandatat de la centru să cureţe filiala Ilfov de toţi colaboratoriiindezirabili ai lui Gabriel Oprea, dar să nu se atingă de senatorul Anghel Iordănescu, chiar dacă pe acesta îl leagă o relaţie de cumetrie de Oprea.
Vestea că Vanghelie va zbura din funcţii toţi colaboratori lui Oprea a produs frisoane la nivelul filialei ilfovene. Pentru a nu fi prins în această postură, primarul de Voluntari, Florentin Pandele, unul din cei bănuiţi că ar sta în spatele organizării mitingului pro-Oprea de la sediul din Kiseleff a anunţat vineri că-şi dă demisia din PSD şi odată cu el şi toată filiala din Voluntari care ar reprezenta circa 65-70 la sută din potenţialul filialei judeţene.
?Mi-am dat demisia din PSD, deşi ştiam că îmi voi pierde calitatea de primar. Cel puţin în ultimele zile am trăit momente dramatice din punct de vedere politic, din cauză că se face o epurare politică în cadrul organizaţiei de Ilfov şi am considerat că este o dovadă de onoare politică să îmi înaintez demisia.? a declarat Pandele, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
El a recunoscut că este "vinovatul" din spatele mitingului "spontan" de susţinere a lui Gabriel Oprea desfăşurat în urmă cu câteva zile la sediul central al partidului. "S-a scandat PSD, Geoană, Oprea, PSD, avem casetele" a precizat Pandele, manifestându-şi mirarea pentru scăparea lucrurilor de sub control în PSD. "Dacă s-a ajuns ca PSD să fie restructurat, disciplinat, aranjat de maniera în care s-a procedat azi, cred că lucrurile au fost scăpate de sub control", a adăugat el.
Primarul a lăsat să se înţeleagă că nu se va înregimenta prea curând în alt partid. Faptul este de înţeles, migrarea în sânul unui alt partid decât cel în numele şi pe listele căruia a fost ales edil l-ar putea costa, conform legii, tocmai acest mandat.
Vanghelie: Oprea a vândut filiala şi pe Anghel Iordănescu PD-L-ului
Liderul PSD, Marian Vanghelie a reacţionat dur, acuzând tabăra lui Gabriel Oprea că ar fi vândut filiala judeţeană a partidului PD-L-ului. "Mai mulţi colegi din PSD Ilfov m-au informat că organizaţia a fost vândută de Oprea PD-L" a susţinut Vanghelie. Liderul PSD a sugerat că prima dovadă a fost faptul că actualul senator Anghel Iordănescu, ales în acest judeţ, ar fi pierddut şefia consiliului judeţean la ultimele alegeri locale pe mâna oamenilor lui Oprea care l-ar fi trădat în favoarea PD-L. "Am aflat că a existat un protocol în subsidiar între Gabriel Oprea şi cei de la PD-L şi că domnul Iordănescu a fost vândut să nu se câştige postul de preşedinte al consiliului judeţean. Am aflat că a existat un protocol în care noi spuneam că cedăm funcţia de preşedinte a consiliului judeţean, aşa ceva n-am pomenit. Deci sunt într-o competiţie şi eu cedez dinainte locul unu!", a susţinut Vanghelie.
Surse din cadrul conducerii PSD ne-au declarat că Vanghelie a fost mandatat să cureţe filiala de toţi colaboratorii lui Gabriel Oprea, dar să încerce să-l păstreze în rândurile PSD pe senatorul Anghel Iordănescu, chiar dacă acesta are legături de cumetri cu Oprea care i-a botezat copilul.
Gruparea lui Gabriel Oprea susţine însă, prin Gigi Neţoiu, că Iordănescu este raliat deja cauzei lui Oprea şi se va opune directivelor venite de la Bucureşti."Eu mi-am dat de ieri demisia din PSD, pentru că am venit cu domnul Gabriel Oprea şi plec cu domnul Gabriel Oprea. Dar am vrut să văd până unde poate să meargă Ťvanghelismulť din PSD. Vor mai fi şi alte demisii din PSD ale unor colegi. Vor fi colegi care ocupă şi funcţii de conducere, probabil că şi nea Puiu Iordănescu va demisiona. Vom vedea ce se întâmplă. Noi am venit toţi. Acum suntem într-o şedinţă şi vom vedea ce se întâmplă exact", a spus Neţoiu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close