Antena 3 CNN Politică PNL caută ministru la Economie. Lista posibililor candidaţi pentru acest portofoliu

PNL caută ministru la Economie. Lista posibililor candidaţi pentru acest portofoliu

PNL caută ministru la Economie. Lista posibililor candidaţi pentru acest portofoliu
12 Oct 2013   •   17:56

Pretendenţi pentru fotoliul de la Ministerul Economiei exista, însă şefii PNL nu s-au decis încă pe cine să nominalizeze, iar o decizie în acest sens a fost amânată pentru săptâmâna viitoare.

O primă variantă ar fi aceea a senatorului Teodor Atanasiu. Are avantajul de a fi familiarizat cu problemele guvernamentale după ce a ocupat pe rând funcţiile de ministru al Apăririi şi de şef al AVAS. Senatorul PNL este însă considerat un apropiat al fostului premier Călin Popescu Tăriceanu.

Deputatul Cristian Buican este bine poziţionat în partid. A mai fost vehiculat la formarea Guvernului Ponta pentru portofoliul Apelor şi Pădurilor, dar preferată a fost până la urmă pentru acel portofoliu deputatul Lucia Varga.

Primarul de Caransebeş, Marcel Vela, este excelent poziţionat în partid şi ar fi cea mai probabilă alegere dacă se va decide nominalizarea unui politician.

Pomenit ca un posibil candidat este şi Nini Săpunaru. Şansele deputatului sunt reduse după ce a ratat Ministerul Transporturilor, iar relaţiile cu premierul sunt reci.

O propunere aparte e cea a lui Remus Vulpescu. Şeful de cabinet al vicepremierului Daniel Chiţoiu este susţinut în partid, dar are o imagine dezastruoasă ca specialist după ratarea privatizării Oltchim.

Ultimul intrat pe lista de propuneri e Remus Borza proaspătul demisionar din fruntea Consiliului de Supraveghere a Hidroelectrica, E vehiculat ca posibilă propunere a PNL în cazul în care se va merge pe soluţia tehnocratului.

×
Subiecte în articol: Remus Borza
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close