Antena 3 CNN Politică PNL va contesta decizia de a trimite bugetarii în concediu fără plată la Curtea Constituţională

PNL va contesta decizia de a trimite bugetarii în concediu fără plată la Curtea Constituţională

PNL va contesta decizia de a trimite bugetarii în concediu fără plată la Curtea Constituţională
Sursa foto: Crin Antonescu
20 Sep 2009   •   09:34

Moţiunea de cenzură impotriva Guvernului Boc, e urmată de contestarea la Curtea Constituţională a deciziei executivului de a trimite bugetarii în concediu fără plată de 10 zile. E o noua iniţiativa marca PNL la care se alătură şi UDMR. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, atrage atenţia că tot mai mulţi români se tem că după campania electorală nu vor mai fi bani pentru plata salariilor şi pensiilor.

"Întrebarea e foarte simplă, ea s-a mai pus, o mai formulez încă o dată: au bani pentru a plăti salariile şi pensiile în lunile următoare??, spune liderul liberal. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că tot mai mulţi români îşi pun această întrebare, mai ales că voci din actualul guvern pun sub semnul întrebării plata salariilor şi pensiilor, dacă nu vine următoarea tranşă de bani de la FMI.

PNL şi UDMR plănuiesc să atace la Curtea Constituţională decizia guvernului de a trimite bugetarii în concediu fără plată de 10 zile. O decizie finală va fi luată săptămâna viitoare.

Ar fi al doilea atacat al Opoziţiei, după depunerea moţiunii de cenzură pe Legea salarizării unitare. "În aceste nouă luni de zile Parlamentul a fost desconsiderat de către Guvern şi de către această coaliţie. A venit cu puhoiul de ordonanţe de urgenţă şi cred că fiecare deputat în sinea lui recunoaşte, chiar dacă nu spune public, că, de fapt, am devenit o marionetă a Guvernului. (...) De ce am introdus moţiunea de cenzură? Păi dacă toate sindicatele sunt împotriva legii, după ce pe care ai negociat-o cu ei timp de luni de zile, e clar că ar fi trebuit să îşi dea demisia Guvernul", este de părere vicepreşedintele UDMR, Lazlo Borbely.

Liderii UDMR sugerează actualului guvern să reducă cheltuielile la bugetul de stat prin reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, nu prin diminuarea cheltuielile de personal.

Antena 3

×
Subiecte în articol: legea salarizarii unitare
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close