Antena 3 CNN Politică Ponta: Băsescu minte din nou. Voi propune PSD să nu mai comunice în niciun fel cu el

Ponta: Băsescu minte din nou. Voi propune PSD să nu mai comunice în niciun fel cu el

Ponta: Băsescu minte din nou. Voi propune PSD să nu mai comunice în niciun fel cu el
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Dec 2010   •   17:29

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că şeful statului minte atunci când acuză Opoziţia în legătură cu votul în cazul Ridzi. Liderul social-democraţilor susţine că va propune partidului să nu mai comunice în niciun fel cu Traian Băsescu decât dacă acesta îşi cere scuze.

"Declaraţiile de astăzi ale preşedintelui Traian Băsescu, de la Radio România, în care acuză opoziţia fie că este subordonată oligarhilor, fie pentru votul de protejare politică a Monicăi Iacob Ridzi sunt dincolo de orice limită a tupeului şi aroganţei. Este o declaraţie iresponsabilă, duplicitară, ipocrită şi rău-voitoare, făcută în deplină cunoştinţă de cauză", afirmă Ponta într-un comunicat remis Mediafax.

Referitor la acuzaţiile privind legăturile cu oligarhii, Ponta susţine că nu are şi nu a avut niciodată astfel de legături, "spre deosebire de domnia sa".

"Cât despre votul din cazul Ridzi, se poate oricând dovedi cu filmări (iar posturile de televiziune fac deja acest lucru) că parlamentarii PSD, ca şi cei ai PNL, au votat cu bilele la vedere pentru aprobarea cererii DNA cu privire la cazul Ridzi. Iar acest lucru era cunoscut deja de dinainte de vot, fiindcă PSD a anunţat că va vota în acest fel", continuă liderul PSD.

"Nu este prima dată când Traian Băsescu, împotriva oricărei limite a decenţei, susţine acuzaţii aberante. Şi la momentul fraudei comise de Roberta Anastase, domnia sa a susţinut acuzaţiile absurde ale acesteia cu privire la banii pe care i-ar fi cerut PSD în schimbul votului la legea pensiilor. Şi atunci, ca şi acum, au existat dovezi clare cu privire la intenţiile şi acţiunile PSD. Doar că, din nou, preşedintele alege să ignore evidenţa şi să rostogolească nişte absurdităţi emise din zona PDL", se mai arată în comunicatul lui Ponta.

Băsescu, interzis la PSD

Preşedintele PSD mai suţine că le va propune social-democraţilor să nu mai ia în calcul nicio formă de comunicare cu Băsescu până când şeful statului îşi cere scuze. 
 
"Chiar dacă respectăm instituţiile statului şi Constituţia României, considerăm că nu mai există motive pentru ca relaţia instituţională dintre Partidul Social Democrat şi Preşedinţia României să mai fie respectată. La următoarea şedinţă a Biroului Permanent Naţional al PSD, voi propune ca, de acum înainte, PSD să nu mai ia niciodată în calcul vreo formă de comunicare cu Preşedintele Traian Băsescu, să nu mai accepte nici o invitaţie şi să nu mai participe niciodată la consultări cu această instituţie, câtă vreme Traian Băsescu rămâne în funcţie", afirmă Ponta.

Singura formă prin care acest blocaj se poate elimina este dacă Traian Băsescu îşi va cere scuze public pentru "jignirile pe care le-a adus grupurilor parlamentare ale PSD, atât în ce priveşte acuzaţia privind luarea de bani pentru a nu vota la legea pensiilor, cât şi în ce priveşte votul pentru susţinerea doamnei Ridzi".

"Până acum, nu l-am respectat ca interlocutor pe omul politic Traian Băsescu, din cauza tuturor gesturilor sale. De acum înainte, nu îl voi mai respecta ca interlocutor nici din funcţia oficială pe care o ocupă şi în care, doar teoretic, ar trebui să îi reprezinte pe români. Traian Băsescu nu este decât preşedintele Robertei Anastase şi a Monicăi Iacob Ridzi, şi reprezintă un pericol pentru România, care va trebui înlăturat cât mai rapid", mai spune Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că obiectivul opoziţiei este intrarea României în derapaj, pentru că sunt foarte mulţi oameni de afaceri care se află în spatele liderilor acestor partide şi care vor să-şi refacă averile afectate de criza economică. Şeful statului a mai spus că parlamentarii din opoziţie vor vota împotriva încuviinţării reţinerii şi arestării preventive a deputatului PDL de Giurgiu Dan Păsat, acuzat de şantaj.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta PSD comunicare
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close