Antena 3 CNN Politică Premierul Emil Boc a făcut bilanţul mandatului de 45 de zile ca ministru al Muncii

Premierul Emil Boc a făcut bilanţul mandatului de 45 de zile ca ministru al Muncii

Premierul Emil Boc a făcut bilanţul mandatului de 45 de zile ca ministru al Muncii
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Iun 2011   •   14:39
Premierul Emil Boc a făcut bilanţul mandatului de 45 de zile ca ministru al Muncii. Mandatul lui Boc expiră sâmbătă. Traian Băsescu a declarat miercuri că numele noului ministru va fi cunoscut până vineri, cel târziu.

Premierul a prezentat date legate de încheierea contractelor de muncă, şomaj şi "alte aspecte".

Boc a specificat că numele noului ministru al Muncii va fi făcut public până la terminarea mandatului său legal de 45 de zile.

Premierul Emil Boc a declarat miercuri seară, în cadrul unei conferinţe, că are o listă scurtă de 4-5 nume de persoane propuse pentru postul de ministru al Muncii, dar că trebuie să se “pună de acord” şi cu membrii partidului înainte de a transmite nominalizarea către şeful statului.

URMĂREŞTE CONFERINŢA DE PRESĂ A  PREMIERIULUI
 


Conferinţa aceasta se doreşte a fi o sinteză a controalelor efectuate pe noua legislaţie a muncii în vederea combaterii muncii la negru. Aşa cum ştiţi, Guvernul şi-a asumat răspunderea pe un nou cod al muncii, unul care să aducă mai multe locuri de muncă, să combată munca la negru.


În calitate de ministru interimar al Muncii, am dispus ca în perioada 1 – 11 mai 2011, să se efectueze controale mixte pentru combaterea muncii la negru. Pot să vă spun că în acest interval de timp s-au derulat 11.128 de controale şi au fost aplicate amenzi în valoare de 14.142.000 de lei doar pentru muncă fără forme legale.

În ceea ce priveşte rezultatele concrete - pe o lună de zile, în intervalul 1 mai – 1 iunie 2011 s-au înregistrat în România 353.339 de noi contracte de muncă. În cadrul acestor contracte noi de muncă, 239.247 sunt contracte pe perioada nedeterminată, 114.092 sunt pe perioadă determinată. În doar o lună a fost posibil să aducem pe piaţa muncii peste 353.000 de contracte de muncă.

Toate persoanele au asigurare de salariu, de şomaj, la pensie. Unele reforme îşi văd rezultatele în timp, altele chiar la o lună de zile pot deveni reale. Astăzi, în România, ca şi contracte active astăzi există 6.315.351.

Cel mai mare număr de contracte de muncă din 2008 încoace. Am depăşit numărul contractelor existente în 2008, an de declanşare a crizei şi a recesiunii. Afirmaţia confirmată de statistică, cu ieşirea din recesiune, este alimentată şi de statisticile legate de contractele de muncă.

În ce domenii s-au încheiat cele mai multe contracte de muncă - în industria prelucrătoare, în domeniul comerţului cu ridicata şi amănuntul, în domeniul construcţiilor, hoteluri şi restaurante, turism, tranzacţii imobiliare, transport şi depozitare. Acestea sunt cele mai importante domenii unde am avut noi contracte de muncă.

Nu este nici o pauză în lupta împotriva evaziunii fiscale. Controalele vor continua şi în luna iunie, pentru ca şi în luna iunie aceste controale să fie menţinute, astfel încât să aducem cât mai multe locuri de muncă la suprafaţă, locuri de muncă la negru până acum.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close