Antena 3 CNN Politică PSD şi clonele sale mici: Partidul Progres şi Noul PSD

PSD şi clonele sale mici: Partidul Progres şi Noul PSD

PSD şi clonele sale mici: Partidul Progres şi Noul PSD
Sursa foto: Foto: VideoNews
20 Ian 2015   •   21:01
Radu Mazăre i-a cerut astăzi direct lui Ponta demisia din fruntea PSD. Primarul Constanţei susţine că dacă el ar pierde alegerile, a doua zi şi-ar depune mandatul şi că s-a săturat să fie arătat cu degetul pentru eşecul de la prezidenţiale. 
 
"Este, într-adevăr, o stare de nemulţumire, sunt discuţii despre cum e gestionată la nivel central această perioadă postelectorală. Şi eu sunt deranjat că sunt arătat cu degetul pentru eşecul lui Ponta şi lui Dragnea. Eu dacă aş pierde alegerile la primărie, a doua zi mi-aş depunde mandatul şi, în niciun caz, nu i-aş arăta pe cei care îşi pierd mandatul, pe şefi de locale", a spus edilul Constanţei, Radu Mazăre. 
 
În replică, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a explicat că nu are de gând să îşi schimbe poziţia:
 
"Eu am înţeles şi respect opinia domnului Radu Mazăre. Eu nu sunt lider la fel de important în PSD dar, repet, eu am altă opinie, pe care mi-o susţin", a explicat Dragnea. 
 
Realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire", Radu Tudor, a opinat că este o problemă mare în PSD în această perioadă: 
 
"Este o problemă complicată, care nu se va lămuri definitiv decât printr-un congres. Liviu Dragnea a explicat, în emisiunea mea de duminică seară, că acel Congres a fost amânat pentru că în luna martie este şi moţiunea de cenzură şi nu ar fi inteligent să faci şi un Congres şi să înfrunţi şi o moţiune în acelaşi timp. Victor Ponta a avut şi are o mare problemă cu toţi liderii PSD care au fost tăvăliţi puţin de instituţii judiciare, reţinuţi, arestaţi, condamnaţi. A reieşit cât se poate de clar că VP vrea să se debaraseze de astfel de personaje. O singură excepţie, interesantă de altfel, în cazul lui Constantin Nicolescu. Acolo a ieşit Victor Ponta şi a susţinut nevinovăţia lui Nicolescu. Altfel, ruptura dintre Victor Ponta şi acei lideri controversaţi dar foarte cunoscuţi, care câştigă alegeri pe bandă rulantă, în Constanţa, în Piteşti, ruptura s-a produs şi eu cred că se va manifesta la momentul Congresului". 
 
În context, foşti social-democraţi au anunţat că au de gând să îşi facă partide. 
 
Sebastian Ghiţă a anunţat că are de gând să înfiinţeze un partid denumit "Progres România", la 1 martie 2015. De asemenea, Mircea Geoană a anunţat că vrea să facă un "nou PSD". 
 
Bogdan Stanoevici, actual secretar de stat în Ministerul Culturii, a explicat că nu este foarte convins de proiectul lui Mircea Geoană. 
 
"Nu văd de ce ar veni parlamentari lângă domnul Geoană, în ce partid, pentru ce scop. Dar cred că cel mai important este că s-a produs în mentalitatea românilor o schimbare. În aprecierea şi abordarea faţă de partide, de aici încolo. Dacă partidele mari nu înţeleg să îşi facă ordine în structurile interioare, la alegerile viitoare, aceste partide care vor rămâne într-un monolit pătat de anumite elemente, nu vor putea avea câştig de cauză", a explicat Stanoevici. 
 

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close