Antena 3 CNN Politică Puiu Haşotti a depus jurământul ca ministru al Culturii. Băsescu: Cât timp există respect pentru Preşedinţie, am respect pentru toţi

Puiu Haşotti a depus jurământul ca ministru al Culturii. Băsescu: Cât timp există respect pentru Preşedinţie, am respect pentru toţi

Puiu Haşotti a depus jurământul ca ministru al Culturii. Băsescu: Cât timp există respect pentru Preşedinţie, am respect pentru toţi
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    25 Iun 2012   •   19:06

Noul ministrul al Culturii, Puiu Haşotti, a depus, luni seara, la Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţie.

Puiu Haşotti îl înlocuieşte pe Mircea Diaconu, care a demisionat după ce justiţia a confirmat acuzaţiile de incompatibilitate.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretele prin care se ia act de demisia lui Mircea Diaconu din fruntea Ministerului Culturii şi prin care senatorul PNL Puiu Haşotti este numit în funcţia de ministru.

Cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu, la învestituta lui Puiu Haşotti

- Vă felicit pentru desemnarea în funcţie şi vă asigur şi pe dvs că atâta timp cât respectaţi instituţia prezidenţială, din partea mea va exista total respect pentru toţi la un loc şi pentru fiecare dintre dumneavoastră

- Vă doresc succes, activaţi într-un minister important pentru consilidarea identităţii noastre



Miercuri, premierul Victor Ponta a anunţat că va trimite Preşedinţiei propunerea de numire a lui Puiu Haşotti pentru funcţia de ministru al Culturii.

După o zi, preşedintele Băsescu i-a cerut premierului Victor Ponta, ca ministrul desemnat Puiu Haşotti să declare pe propria răspundere că teza de doctorat a acestuia şi celelalte opere ştiinţifice nu constituie plagiat.

Haşotti a declarat, joi, că a depus la cabinetul prim-ministrului declaraţia pe proprie răspundere prin care atestă că teza sa de doctorat şi alte opere ştiinţifice nu constituie un plagiat, document solicitat de preşedintele Traian Băsescu.

Nominalizarea lui Haşotti vine după ce marţi seara, Mircea Diaconu a declarat că se retrage din Guvern, după ce a fost declarat definitiv incompatibil de către instanţa supremă, întrucât a fost şi senator şi director al Teatrului Nottara.

Într-un alt dosar, Mircea Diaconu este cercetat de procurori pentru conflict de interese, după ce în calitate de director la Teatrul Nottara şi-a ajutat soţia să primească anumite contracte.





×
Subiecte în articol: Puiu Hasotti investire depunere juramant
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close