Antena 3 CNN Politică Puiu Haşotti cere alegeri anticipate: Parlamentarii aleşi pe listele USL ar trebui să demisioneze în bloc

Puiu Haşotti cere alegeri anticipate: Parlamentarii aleşi pe listele USL ar trebui să demisioneze în bloc

Puiu Haşotti cere alegeri anticipate: Parlamentarii aleşi pe listele USL ar trebui să demisioneze în bloc
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    02 Sep 2014   •   21:54
Un senator liberal cere alegeri anticipate ca alternativă la ordonanţa care le permite aleşilor locali să schimbe partidul. 
 
Puiu Haşotti susţine că motivarea expusă de Liviu Dragnea - că primarii şi consilierii au fost aleşi pe listele USL, iar acum trebuie să decidă dacă vor să schimbe formaţiunea politică - nu poate fi aplicată doar la nivel local. 
 
"Noi toţi am fost aleşi pe lista unui partid, pe lista USL, şi domnul Victor Ponta a fost ales pe lista USL deputat, mai mult decât atât cred că nici în visele lui cele mai frumoase nu-şi putea închipui că o să ajungă premier, dacă PSD candida singur şi lua 35% sau 40%. Hai să ne dăm cu toţii demisia, ce ziceţi? Hai să facem alegeri anticipate, că toţi am fost aleşi pe lista USL", a solicitat senatorul PNL Puiu Haşotti.
 
Declaraţia lui Haşotti a fost prezentată marţi, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Ordonanţa care permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată, pe 28 august, de Guvern.
 
Premierul Victor Ponta a declarat că îşi asumă OUG privind migraţia primarilor, el precizând că termenul în care aleşii locali îşi pot alege partidul va fi de 45 de zile, şi nu de 10 zile, cum era iniţial.
 
Odată cu intrarea în vigoare la 1 septembrie, aleşii locali vor putea opta pentru un partid până la jumătatea lunii octombrie, cu două săptămâni înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului să nu aprobe ordonanţa care modifică legea aleşilor locali, considerând că este neconstituţional ca primarilor să li se permită să îşi aleagă partidul din care fac parte, cu mai puţin de 12 luni înaintea alegerilor prezidenţiale. 

Ambasada Statelor Unite ale Americii se declară îngrijorată faţă de ordonanţa guvernului referitoare la migraţia primarilor.

Intenţia de promovare a acestei OUG a fost anunţată în 22 august, la Suceava, de către vicepremierul Liviu Dragnea, care a declarat că în prezent foarte mulţi aleşi locali activează pentru alte partide şi propunea ca pentru o perioadă de două săptămâni să existe posibilitatea ca aleşii locali să îşi aleagă partidul fără să îşi mai piardă mandatul.

Dragnea vrea o ordonanţă prin care primarii să poată trece la alt partid, fără să-şi piardă mandatul
 
Migraţia primarilor scandalizează opoziţia. Guvernul ar fi informat ambasadele despre proiect

Citiţi şi Blaga, despre Legea migraţiei primarilor: Desparte bărbaţii de c****


×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close