Antena 3 CNN Politică Puiu Haşotti: Mă aştept şi la posibilitatea ca preşedintele să nu mă învestească la Cultură

Puiu Haşotti: Mă aştept şi la posibilitatea ca preşedintele să nu mă învestească la Cultură

Puiu Haşotti: Mă aştept şi la posibilitatea ca preşedintele să nu mă învestească la Cultură
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    22 Iun 2012   •   11:53

Ministrul desemnat al Culturii, Puiu Haşotti, a declarat, vineri, că se aşteaptă şi la posibilitatea ca preşedintele Traian Băsescu să nu fie de acord cu numirea sa în fruntea ministerului pentru care a fost propus.

În ceea ce priveşte faptul că şeful statului i-a cerut să declare pe prorpia răspundere că teza sa de doctorat nu este un plagiat, Haşotti s-a arătat extrem de relaxat în această privinţă.

"Sunt extrem de relaxat în privinţa acestei chestiuni, ştiu că nu am absolut niciun fel de probleme, dar nici una. Domnul preşedinte Băsescu ne-a pregătit multe surprize, că nu mă mai aştept la nimic. Nu sunt cu conştiinţa încărcată", a declarat vineri ministrul desemnat al Culturii, Puiu Haşotti, într-o intervenţite telefonică la Antena 3.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, l-a ameninţat, vineri, pe şeful statului cu suspendarea, dacă nu îl va învesti luni pe Haşotii, la Ministerul Culturii.

"Dacă Băsescu nu semnează, luni, investirea lui Puiu Haşotti, voi cere parlamentarilor PNL iniţierea procedurii de suspendare", a anunţat, vineri, Antonescu.

Miercuri, premierul Victor Ponta a anunţat că va trimite Preşedinţiei propunerile de numire a Ecaterinei Andronescu în postul de ministru al Educaţiei şi a lui Puiu Haşotti pentru funcţia de ministru al Culturii.

După o zi, preşedintele Băsescu i-a cerut premierului Victor Ponta, ca ministrul desemnat Puiu Haşotti să declare pe propria răspundere că teza de doctorat a acestuia şi celelalte opere ştiinţifice nu constituie plagiat.

Haşotti a declarat, joi, că a depus la cabinetul prim-ministrului declaraţia pe proprie răspundere prin care atestă că teza sa de doctorat şi alte opere ştiinţifice nu constituie un plagiat, document solicitat de preşedintele Traian Băsescu.








×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close