Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan, acuzații la adresa PSD în privinţa legii salarizării unitare. „Varianta PSD este o mare păcăleală”

Raluca Turcan, acuzații la adresa PSD în privinţa legii salarizării unitare. „Varianta PSD este o mare păcăleală”

Raluca Turcan, acuzații la adresa PSD în privinţa legii salarizării unitare. „Varianta PSD este o mare păcăleală”
Sursa foto: Foto: Facebook/Raluca Turcan
de S.T.    |    08 Mai 2017   •   16:33

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni, că PSD ar trebui să rescrie legea salarizării unitare, motivând că acest proiect are „grave carenţe” şi este nesustenabil.

„După o analiză temeinică, articol cu articol, a proiectului legii salarizării unitare, răspunsul PNL este că varianta PSD este o mare păcăleală, este un proiect cu grave carenţe, nesustenabil şi care nu va conduce nici la echitate în sistemul public şi nici la o echivalare între anumite funcţii. (...) PSD să rescrie legea salarizării unitare. Orice încropire prin amendamente ar face ca unele probleme acoperite prin amendamente să pocnească şi să creeze prejudicii în altă parte”, a spus Turcan, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Ea a arătat că PNL va rescrie legea salarizării unitare pornind de la mai multe principii.

„Principiul cel mai important este acela că orice proiect al legii salarizării unitare trebuie să aducă echitate. De asemenea, ca raportarea salariilor să se facă la un salariu minim brut corelat cu rata productivităţii muncii pentru că numai în felul acesta se poate stabili un echilibru între sectorul public şi sectorul privat, dar mai ales o sustenabilitate a măsurilor propuse privind salarizarea în sistemul public. Al doilea principiu este ca nici un salariu să nu scadă. În plus, educaţia şi sănătatea trebuie să devină prioritare şi anual salariile să crească în funcţie de colectarea pe care bugetul o realizează. În felul acesta poate să fie prezentată în spaţiul public acea grilă de salarizare pe coeficienţi şi nu doar pe salarii absolute, aşa cum face PSD, tocmai pentru a crea tuturor certitudinea că această lege se va finaliza la un anumit moment”, a afirmat liderul PNL.

Ea a criticat faptul că PSD propune în legea salarizării unitare ca cea mai mare parte a creşterilor salariale să aibă loc în perioada 2020-2022.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close