Antena 3 CNN Politică Recomandare de excludere a lui Gigi Neţoiu din PSD. Decizia, lăsată pe mâna filialei Ilfov

Recomandare de excludere a lui Gigi Neţoiu din PSD. Decizia, lăsată pe mâna filialei Ilfov

Recomandare de excludere a lui Gigi Neţoiu din PSD. Decizia, lăsată pe mâna filialei Ilfov
Sursa foto: GIGI Netoiu
16 Ian 2009   •   16:08

Filiala PSD Ilfov nu mai are nici preşedinte, nici vicepreşedinte. După demisia lui Gabriel Oprea, comisia de integritate şi arbitraj a PSD a emis vineri recomandare de excludere a vicepreşedintelui PSD Ilfov, Gigi Neţoiu pentru acţiunile nestatutare la care s-a dedat: instigarea organizaţiei Ilfov la nesupunere şi organizarea unui miting neautorizat pentru susţinerea fostului ministru de Interne Gabriel Oprea.
Propunerea de excludere a venit din partea prim-vicepreşedintelui acestei comisii, Doru Giugulea. "Oameni de genul domnului Neţoiu nu au ce căuta în partidul nostru. Nu ştiu ce ar mai fi putut spune dânsul. Competenţele sunt acum la nivelul PSD Ilfov2 a precizat Giugulea la sfârşitul şedinţei comisiei.Potrivit Statutului PSD, art. 13, alin. 5, excluderea din partid se hotărăşte cu votul majorităţii membrilor de Biroul organizaţiei comunale,orăşeneşti, de Comitetul Executiv al Consiliului municipal sau de sector al municipiului Bucureşti, de Biroul Permanent Judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti şi se confirmă de organul ierarhic superior.
El a mai precizat că organizaţia judeţeană va realiza o serie de verificări pentru a vedea dacă acţiunea lui Neţoiu a fost demarată din proprie iniţiativă sau la comanda altor persoane. Verificările vor fi făcute şi în cazul celor care au participat la mitingul pro-Oprea pentru a se vedea dacă au fost membri PSD sau o adunătură de oameni adusă de Neţoiu, a mai spus Giugulea.
"Organizaţia judeţeană Ilfov va continua verificările pentru a vedea dacă dânsul a luat singur decizia de denigrare a conducerii partidului sau dacă a fost instigat or susţinut şi de alte persoane", a spus prim-vicepreşedintele Comisiei de arbitraj a PSD.
În ceea ce priveşte cazul Oprea, Giugulea a spus că demisia acestuia a parvenit comisiei, astfel încît propunerea de excludere din partid a rămas fără obiect.
Antena3.ro

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close