Antena 3 CNN Politică Regizorul Sorin Ilieşiu va candida pe listele PNL pentru un post de senator în Sibiu, avându-l contracandidat pe Ion Ariton

Regizorul Sorin Ilieşiu va candida pe listele PNL pentru un post de senator în Sibiu, avându-l contracandidat pe Ion Ariton

Regizorul Sorin Ilieşiu va candida pe listele PNL pentru un post de senator în Sibiu, avându-l contracandidat pe Ion Ariton
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Oct 2012   •   17:49
Regizorul Sorin Ilieşiu va candida în această iarnă, în urma deciziei de vineri a conducerii PNL, pentru un post de senator, în Colegiul 1, unde îl va avea drept contracandidat pe liderul Organizaţiei Judeţene a PDL Sibiu şi fost ministru al Economiei, senatorul Ion Ariton, a declarat, vineri, deputatul Mircea Cazan, preşedintele PNL Sibiu, citat de Agerpres.

''Noi iniţial l-am propus pe consilierul judeţean Dan Sabău pentru a candida pentru un post de senator, însă decizia finală a fost validarea candidaturii domnului Ilieşiu. Deşi nu este un sibian, Sorin Ilieşiu este un nume cunoscut la renumitul festival internaţional de film documentar care are loc chiar zilele astea la Sibiu, Astra, şi sperăm să fie de bun augur candidatura sa'', a comentat Mircea Cazan.
   
În Colegiul 2 Senat va candida pentru al patrulea mandat senatorul PSD Viorel Arcaş. Acesta nu îşi cunoaşte deocamdată contracandidaţii, însă, conform declaraţiilor lui Ion Ariton, sigur nu va fi un membru al PDL. În Colegiul 3 Senat candidează vicepreşedinte liberal al Consiliului Judeţean Sibiu Nicolae Neagu, fost senator democrat, şi fostul director al Direcţiei Judeţene de Sport Sibiu democrat-liberalul Ioan Gligor. Nicolae Neagu este sigur de victorie şi a susţinut că USL va obţine peste 51% din voturi în judeţul Sibiu.
   
În cele şase colegii pentru Camera Deputaţilor din judeţul Sibiu principalii candidaţi sunt:  deputatul Raluca Turcan, vicepreşedintele PDL, deputatul PDL Cornel Ştirbeţ, lider al organizaţiei municipale Sibiu a PDL, deputatul PNL Mircea Cazan, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL şi deputatul PSD (fost PDL) Gheorghe Roman. În lupta pentru un colegiu a intrat şi artistul sticlar Ion Tămâian, preşedinte al filialei judeţene a Uniunii Artiştilor Plastici şi cunoscut prin lucrările sale în toată lumea, acesta fiind propus de liberali pentru a-i face concurenţă democrat-liberalului Cornel Ştirbeţ în lupta pentru Colegiul 1 Camera Deputaţilor.
   
Cel mai vechi deputat în funcţie din judeţul Sibiu, liderul Organizaţiei Municipale a PDL, Cornel Ştirbeţ, mizează pe faptul că va rămâne pentru al patrulea mandat în Parlament, după ce îl va învinge pe liberalul Ion Tămâian.
   
Candidatul cu cea mai importantă funcţie politică, vicepreşedintele PDL Raluca Turcan, va contracandida cu fostul subprefect social-democrat Florin Orlăţan pentru a obţine cel de al treilea mandat de deputat.
   
Una dintre cele mai interesante lupte electorale se anunţă în Colegiul 3 pentru Camera Deputaţilor, unde se vor confrunta vicepreşedintele Organizaţiei Municipale Mediaş al PDL, Cristian Victor Marian, cu fostul deputat PDL, trecut în acest an la PSD, Gheorghe Roman.
   
Singurul colegiu din judeţul Sibiu unde vor concura doi candidaţi mai puţin cunoscuţi din punct de vedere al funcţiilor politice este Colegiul 4 pentru Camera Deputaţilor, unde candidează consilierul local de la Mediaş democrat-liberalul Florin Neag şi fostul şef al Protecţiei Consumatorilor, Ioan Axente.
   
În Colegiul 5 pentru Camera Deputaţilor candidează actualul viceprimar social-democrat al oraşului Avrig, Gheorghe Frăticiu, care deocamdată nu îşi cunoaşte contracandidatul de la ARD.
   
Actualul lider al PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, speră să obţină al doilea mandat, după ce îl va învinge în Colegiul 6
pe fostul vicepreşedinte democrat-liberal al Consiliului Judeţean Sibiu, actualul consilier judeţean Constantin Şovăială.

×
Subiecte în articol: Sorin Iliesiu
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close